Osijek
GRADU ZA ROĐENDAN

"Željo" koncertom čestitao Osijeku
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
HKUD Željezničar može se pohvaliti i stalnim dolaskom velikog broja novih članova društva

Gradu Osijeku za rođendan HKUD Željezničar održao je koncert na kojem je sve prštalo od narodnih običaja ispričanih kroz pjesme i plesove. "Željo" je oduvijek, kažu predsjednik Luka Slišković te voditelji Nenad Sudar i Dragan Stakić, čuvar narodne tradicijske kulture. Može se pohvaliti i velikim brojem novih članova koji se gotovo svakodnevno priključuju velikoj obitelji.



- Ovim smo koncertom gradu zaželjeli sretan rođendan, što radimo godinama, a nastupili su reprezentativni i pripremni ansambl, pjevačka skupina Inoče i gajdaš Tomislav Livaja - kazao je Sudar.

Slišković je istaknuo kako je i ovaj "Željin" godišnji koncert popunio sve stolce u dvorani Doma željezničara, jer ljudi su željni ovakvih događaja. "Nažalost, zbog pandemije, mnogo se sličnih društava gasi, a mi smo uložili maksimum napora da opstanemo. Stoga zahvaljujem svim našim članovima na radu, voditeljima koji u ovo teško vrijeme uspijevaju održavati probe, ali i članovima Upravnog odbora na maksimalnom trudu da financijski održe našem društvu opstanak, turneje i nastupe. Naš se rad cijeni dugim aplauzima, a on nikada ne izostaje, kao ni ovom prigodom", kazao je Slišković.

- Ipak smo održali svoj svečani koncert na zadovoljstvo svih članova, a prema reakcijama publike, stručnjaka i naše drage Ljerke Hedl, koja nam je velika potpora u radu, vrlo uspješno. Ponosni smo što smo mogli čestitati rođendan našem gradu, a nadam se da će doći bolja vremena, pa da ćemo, u skladu s 25-godišnjom tradicijom, održati uskoro naš svečani koncert i u HNK-u Osijek - kazao je Sudar.

Koncert je snimila Slavonska televizija, pa će građani i roditelji članova koji mu nisu mogli zbog epidemioloških mjera nazočiti u Domu željezničara uživo, ovu prekrasnoj manifestaciji moći pogledati u programu ove televizije, koja redovito prati djelovanje HKUD-a Željezničar i prezentira ga javnosti, kao i Glas Slavonije.


Darko Pejić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike