Osijek
RESPEKTABILNE BROJKE

Pola milijarde kućanstava imalo sliku s Pannoniana
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
Grad na Dravi se zbog PC-a u svijetu pozicionirao kao središte sporta, zabave, dobre atmosfere i timskog duha

Pannonian Challenge (PC), festival ekstremnog sporta i urbane kulture, tijekom 22 godine postojanja pretvorio se u jedan od najvažnijih događaja u Osijeku, ali i cijeloj Slavoniji, a svojim je međunarodnim karakterom nadmašio i granice Hrvatske. Grad na Dravi se zbog PC-a u svijetu pozicionirao kao središte sporta, zabave, dobre atmosfere i timskog duha.A brojke su impozantne, 22. izdanje Pannonian Challengea, na kojem je sudjelovalo više od 200 sportaša iz 24 zemlje svijeta, preko medijskih je platformi pratilo više od pola milijarde kućanstava u 93 države! U organizaciju, ali i investiranje u objekte, kao i samu promociju događaja, a samim time i Osijeka te cijele Hrvatske, uloženo je više od tri milijuna kuna.

Na medijskoj platformi Icarus Sport emitirana je emisija "The Outdoor Sports Show", u kojoj je dio posvećen osječkom festivalu i prikazan na 53 sportska kanala, a medijski im je domet veći od milijardu i 300 milijuna kućanstava diljem svijeta. Video je u listopadu vidjelo više desetaka tisuća ljudi, s važnom napomenom da se prikazuje i tijekom studenoga.

Sportsko značenje PC-a dodatno je potvrđeno ove godine kad je BMX freestyle postao olimpijska disciplina, a u postavljanju skateparka u Tokiju na Olimpijskim igrama sudjelovala je i osječka ekipa, predvođena Igorom Vukadinovićem Pokijem i Zdenkom Liškom, predsjednikom Udruge Pannonian.


Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić poručio je kako Pannonian Challenge svake godine pozicionira Osijek na kartu svijeta, jer osim sportaša privlači velik broj lokalne, regionalne, nacionalne i internacionalne publike, obaju spolova, različite dobi. "Puni smještajni kapaciteti, puni restorani i kafići, dodatni interes za naš grad - sve je to dio PC-a", rekao je Radić, a slično razmišlja i župan Ivan Anušić. "Osim što donosi vrhunsku zabavu, atraktivnu sliku i pregršt adrenalina, PC nosi i niz drugih benefita za naš kraj. Prije svega u gospodarskom smislu, a vrijednost medijske promocije mjeri se u milijunima. Čestitam organizatorima na svemu što čine za manifestaciju, a time i za naš grad i županiju", rekao je Anušić.

Ako pitate Osječane, Pannonian Challenge puno je više od toga. On je stil života koji najbolje ocrtava karakter Slavonca - nepobjedivog i neustrašivog kad je najteže, svjesnog da je u svemu uvijek najvažnije zajedništvo.

Milan Bugarić

PANNONIAN I VOLONTERI GAZE DALJE
”Sretni smo što je Pannonian Challenge usprkos koronakrizi uspio ‘napraviti posao’. Zahvaljujući našim partnerima i razumijevanju vlasti, preživjeli smo najgore i planiramo jak povratak - domaćinstvo Svjetskog kupa u BMX-u u sklopu 23. Pannonian Challengea!” rekao je Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge. Treba napomenuti i kako veliku i nezamjenjivu ulogu u organizaciji i provedbi cijelog projekta imaju volonteri, popularno zvani VolonterOSi, koji se svake godine u velikom broju odazovu na sudjelovanje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJENE STANOVA U OSIJEKU I DALJE RASTU

Rabljeni stanovi prodaju se za 1300 eura po kvadratu

2

U NEKADAŠNJEM OLT-U ZNANOST, KULTURA, SPORT...

Revitalizirani će prostor biti idealan susjed kampusu

3

RADNA SKUPINA ZA SUSTAV UPRAVLJANJA KVALITETOM HZŽ-A

Na čelu Osječanka Ana Marija Putrić