Mozaik
JUBILARNI, 30. IZBOR LJEPOTE ODRŽAN U ROVINJU

Kraljica Hrvatske je Lennarta Spajić
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Hrvatska ima novu Kraljicu: od jedanaest kandidatkinja u Rovinju je, na najstarijem hrvatskom izboru ljepote, izabrana buduća politologinja Lennarta Spajić. Trideseto, jubilarno, izdanje izbora Kraljice Hrvatske održano je uz posebne epidemiološke mjere. Čak je zbog samoizolacije za jednu od kandidatkinja izbor završio i prije negoli je počeo. A ostale su, prema ocjenama žirija, imale što pokazati.- Sve djevojke su dobre, nema bolje, lošije, mi smo sve tu skupa, pomažemo jedna drugoj, to je proces gdje se iskristalizira tko je zaista spreman doći i psihički, i fizički, i vremenski za jedan ovakav event. To je nešto što u svijetu otvara vrata i poslu i karijeri, hoće li se to maksimalno iskoristiti, to je sad pojedinačno - poručila je za HTV predsjednica Direkcije Kraljice Hrvatske Natalija Brkić.

Težak izbor za trinaesteročlani žiri, ali izabrao je - Ines Štengl ponijela je titulu Kraljice osobnosti, Marija Magdalena Buntak proglašena je Kraljicom elegancije, a Kraljica medija je Ania Biritteri. Uz Kraljicu Lennartu Spajić, lente su ponijele Prva princeza Lucija Bagić iz Zagreba i Druga princeza Puležanka Gabriela Anđela Japundžić. Lennarta je krunu dobila iz ruku bivše Kraljice svijeta Daniele Mihalić Gračan, predsjednice žirija.

- Puna sam dojmova i prijavila sam se prije svega radi iskustva, drago mi je da sam upoznala nove cure i što sam imala priliku sudjelovati, naučiti nešto o sebi, ne znam, nisam ovo očekivala, lijep je osjećaj - kazala je Kraljica Hrvatske 2021. Lennarta Spajić.

Ta studentica politologije o planovima još ne priča puno, trebat će se prvo slegnuti dojmovi, a onda ozbiljno prionuti na pripreme za izbor Kraljice svijeta. I to, čini se, upravo u domovini jer je Direkcija Kraljice Hrvatske postala vlasnica svjetskog izbora Queen of the World - odnosno Kraljica svijeta. Trebao bi to biti pompozniji, veći spektakl s više publike, nadaju se organizatori - baš onakav kakav zaslužuje izbor koji i u Hrvatskoj već ima tradiciju od 30 godina. T.K.
IZNENAĐENA KONKURENCIJOM
Predsjednica žirija Daniela Mihalić Gračan naglasila je kako se treba potruditi i raditi na sebi te da nikad ne treba prestati učiti. Ona je doktorirala, postala redovita profesorica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, a usto je i majka triju kćeri. “Moram reći da sam jako iznenađena curama, koje su sve fakultetski obrazovane, odnosno sve idu na fakultet, i to mi je jako drago, da one ulažu ne samo u svoju ljepotu i izgled nego i u znanje i to je ono što čini njihovu ličnost kompletnom”, kaže Mihalić Gračan.

Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike