Osijek
I OVE SUBOTE NA DOBRO POZNATOME MJESTU

Svi na prosinački Sajam antikviteta!
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Sajam antikviteta, ovaj put, rekli bismo, božićni, novogodišnji, prosinački i zimski, ove se subote održava u Parku kralja Držislava. Kako će se održati u vrijeme Adventiranja, bilo je logično upitati Alena Vukašinovića, direktora Osječkog sajma, tvrtke koja uz suorganizatora, Turističku zajednicu grada Osijeka, organizira tu omiljenu manifestaciju, hoće li posjetiteljima donijeti blagdansko ruho.

- Čekamo da nas iznenadi Adventiranje – u šali kaže Vukašinović, objašnjavajući kako očekuje da će Advent u Osijeku dopuniti prosinački Sajam, odnosno da će se stopiti u cjelinu u kojoj će bez sumnje uživati Osječani i gosti našega grada.

Kad je u pitanju sama organizacija, zbog epidemioloških prilika ne razlikuje se nipošto od već održanih proteklih mjeseci. Naime, posjetitelje očekuje stotinu izlagača iako Vukašinović naglašava da je interes za sudjelovanje na Sajmu antikviteta višestruko veći. Nažalost, zbog svih epidemioloških mjera broj izlagača još uvijek je ograničen, no to ne sprječava građane da uživaju u ponuđenim predmetima, unikatnim ručnim radovima, gramofonskim pločama, slikama, raznim predmetima koji su se koristili u prošlosti, nakitu, gastronomskim delicijama iz kućne radinosti i svemu što izlagači na Sajmu uobičajeno nude. Odnedavno je na raspolaganju i okrepa kavom i sokovima, i to uz neizostavne langošice, koje su već dugo omiljeni obrok Osječanima prve subote u mjesecu!

Stoga - nema druge nego i ove subote uputiti se u Park kralja Držislava, i to već nakon 9 sati, gdje ne samo što ćete moći pronaći poneku sitnicu nego i sresti drage prijatelje te provesti ugodno prijepodne.

M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike