Regija
SUDIONICI NATJECANJA U FIRENCI NA PANTOVČAKU

"Srebrni" srednjoškolci kod Milanovića
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
DONJI MIHOLJAC



Učenici Srednje škole Donji Miholjac koji su predstavljali Hrvatsku na Europskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu "EU Scoop!" održanom u Firenci, a na kojemu su osvojili drugo mjesto, bili su kod predsjednika Zorana Milanovića.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su učenici Fabian Josić, Ivan Rajninger, Vid Novak, Dora Jantoš, Fran Falamić, Lea Zetaić, Dora Sigurnjak, Luka Boro i Florijan Horvat. S njima su bile i njihove mentorice Kornelija Sabolek i Mirta Grozdanić Falamić, ravnatelj škole Nenad Perić, stručni suradnik Hrvoje Job, sutkinja na međunarodnom natjecanju Anela Šovagović, kao i predstavnice Centra tehničke kulture Rijeka Olivera Stanić i Zagorka Prce Veseli. ‘‘Ovo je priznanje za trud, upornost i ustrajnost, na ponos svima‘‘, rekao je ravnatelj Nenad Perić.

Na sastansku su "srebrni" srednjoškolci predsjedniku predstavili svoj projekt "Zadruga Drava". Pojasnili su kako su tim projektom ponudili rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih, upozorili na nedostatak edukacijskih i drugih aktivnosti u njihovim zajednicama, potaknuli zdraviji način života te iskorištavanje resursa lokalnih proizvođača uz istovremeno korištenje njihova znanja u osmišljavanju novih proizvoda i usluga.

Kao najmlađi sudionici natjecanja pokazali su da znaju kako primijeniti svoja znanja iz društvenog poduzetništva i tako iskoristiti puni potencijal svoje lokalne zajednice. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike