Regija
RADIONICA ZA SPECIJALNU POLICIJU

Učili o temeljnim pravima zaštite državne granice
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
VINKOVCIU Vinkovcima je održana jednodnevna radionica za policijske službenike i službenice Interventne jedinice policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske o mehanizmima zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice. Cilj je obuke osigurati ujednačeno postupanje u zaštiti državne granice te implementiranje najboljih praksi na kopnu u kontekstu suzbijanja nezakonitih migracija.

Zapovjedništvo interventne policije, Policijska akademija i Uprava za granicu, u okviru zajedničke strategije kojoj je cilj implementiranje najboljih praksi vezanih uz zaštitu temeljnih prava u svakodnevni rad interventne policije na zelenoj granici, razvili su program jednodnevne obuke policijskih službenika kako bi se u najvećoj mjeri osiguralo poštovanje i zaštita temeljnih prava u fazi zatjecanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj dodajući kako važan dio obuke obuhvaća radionica slučajeva iz dosadašnjih policijskih postupanja, u kojima se polaznike nastoji potaknuti da analiziraju i raspravljaju o potencijalnim situacijama u kojima se mogu naći tijekom policijskog postupanja i najboljim pristupima u policijskom postupanju sa zatečenima u ilegalnim prelascima.

Predavanje su održale policijska službenica Službe za nezakonite migracije Lidija Pentavec i policijska službenica Policijske akademije Martina Grdnić, certificirana Frontexova trenerica za zaštitu državne granice i zaštitu temeljnih prava u nadzoru državne granice. M.F.
Možda ste propustili...

CIJENE NEKRETNINA U VINKOVCIMA RASTU

"Kvadrat" u novogradnji od 1500 do 1700 eura

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Vijenci i lampioni za poginule

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTREBNO JE OSIGURATI DODATNA SREDSTVA

Sportska dvorana u Babinoj Gredi stigla je do pod krov

2

PROBLEM GLOMAZNOG OTPADA OSTAVLJENOG PRED TUĐIM VRATIMA

Na ulicu u širem središtu grada Đakova odbačena velika fotelja

3

U RH ODOBRENO 666 MILIJUNA KUNA

Istok za navodnjavanje
povukao najviše novca