Crna kronika
VEĆ DVA PUTA OSUĐEN ZBOG VOŽNJE BEZ DOZVOLE

Ima 23 godine, vozačku nema, i dalje je na cesti
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Uporni 23-godišnji prometni prekršitelj, koji nema položen vozački ispit, opet je zaustavljen u prometu, ovaj put u srijedu oko 20.15 u Josipovcu. Kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom iako mu je rješenjem određeno da dvije godine ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, i to zato što je već zaustavljan u prometu iako položeni vozački ispit - nema.

- Od 2019. godine 23-godišnjak je dva puta pravomoćno osuđen za upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je sukladno s Prekršajnim zakonom uhićen, a vozilo kojim je upravljao privremeno mu je oduzeto, do donošenja odluke o prekršaju. Prijeti mu maksimalna novčana kazna, u iznosu od 20.000 kuna, i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci - doznajemo iz policije.

Istoga dana u Osječko-baranjskoj županiji policija je u prometu zaustavila dva pijana vozača automobila i jednog biciklista. Najviša koncentracija alkohola u krvi, 1,89 promila, izmjerena je u 20.45 u Osijeku 46-godišnjaku koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Prijeti mu 27.000 kuna kazne, zabrana vožnje do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike