Tehno
VERITAS

Strateška suradnja s Microsoftom
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Veritas Technologies je u sklopu konferencije Microsoft Ignite 2021, zajedno s Microsoftom objavio stratešku inicijativu čiji je cilj dodatno unaprijediti Veritas Enterprise Data Services u kombinaciji s Microsoft Azureom. Tijekom nastavka ovog 20-godišnjeg partnerstva Veritas će surađivati s Microsoftom kako bi pojednostavio procese upravljanja podacima, uz istovremeno smanjivanje kompleksnosti IT sustava u velikim tvrtkama tako što će isporučivati rješenja koja su temeljena na Microsoft Azureu. Kroz postojeće višegodišnje partnerstvo na području inovacija, Veritas NetBackup već nudi napredne mogućnosti zaštite podataka za Microsoft Azure i Azure Stack HCI, uključujući i integraciju s Azure Blob pohranom podataka, za sigurno, trajno i skalabilno dugoročno čuvanje podataka, uz postizanje potrebne usklađenosti s propisima te hibridan BCDR - nastavak poslovanja (business continuity) i oporavak u slučaju incidenata (disaster recovery).



Veritas NetBackup također nudi automatski odabir razine pohrane s visokooptimiziranom deduplikacijom na strani klijenta, skalabilnim oporavkom od katastrofe i orkestracijom migracije, integriranim IaaS, PaaS i SaaS sigurnosnim kopiranjem i obnavljanjem te integracijom otpornosti na ucjenjivački softver (ransomware), uključujući i mrežno izoliran, automatiziran postupak povrata podataka.



Suradnja između Veritasa i Microsofta ima za cilj rješavanje nekih od najvećih izazova s kojima se velike tvrtke danas susreću, kao što su, primjerice, rastuća prijetnja od ucjenjivačkog softvera (ransomwarea) u kompleksnim hibridnim okruženjima u oblaku, u kojima se, pak, istovremeno događa neviđen rast količine podataka. Veritas će surađivati s Microsoftom kako bi značajno pojednostavio dosad tradicionalno izolirano upravljanje podacima i podatkovne usluge u svim okruženjima. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike