TvObzor
BRITANSKA TRAP-ZVIJEZDA NASTUPA U ZAGREBU

IAMDDB dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture
Objavljeno 3. prosinca, 2021.

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB, jedno od najpoznatijih imena novije UK scene, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak, 13. prosinca. U Hrvatsku dolazi u sklopu europske turneje. Prije toga ju studeni vodi u zemlje Beneluksa, Njemačku, Austriju, kao i južnije u Portugal i Italiju, a gotovo svi nastupi su rasprodani. Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nata Kinga Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om. Fuzijom različitih žanrova stvorila je vlastiti koji naziva urban jazz, a nerijetko ju se smatra jednom od najkreativnijih umjetnica iz UK-a. Lako je vidjeti zašto je stvorila kultno sljedbeništvo, sa svojim jedinstvenim zvukom, autentičnosti, ne opterećuje žanrovima te kombinira svoje utjecaje u nešto novo, što se vidi i u najnovijem singlu “JGL”.



Rođena u Lisabonu, ova kći glazbenika iz Angole se kao mala preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu, ali među svoje utjecaje ubraja raznolike multikulturalne utjecaje, Afro-jazz i Boba Marleyja. Debitantski singl “Leaned Out” objavljen je 2016. kao i debitantski EP. 2017. godinu je obilježio prvi hit, zarazni singl “Shade”, koji je postao viralan u UK-u s milijunskim pregledima na online platformama, a svaki novi EP nastavljao je graditi hype oko IAMDDB. Sve je kulminiralo uvrštavanjem u BBC nagrade za najbolji zvuk 2018. kada je proglašena jednom od mladih nada glazbene scene, a sljedeće godine se našla i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

IAMDDB je munjevitom brzinom osvojila Europu i svijet, nastupala od Glastonburyja preko Szigeta do EXIT-a. Njezin harmonični glas spreman na improvizaciju savršeno ‘paše’ na rap-instrumentale, a mladu, talentiranu i samouvjerenu glazbenicu često smatraju utjelovljenjem nove generacije izvođačica. Za sebe kaže da je dijete trapa i jazza, a rezultati tih utjecaja su primjerice hitovi “Shade”, “Drippy” i “Kurr£ncy”.O njezinu moćnom nastupu na glavnoj pozornici Sea Star Festivala u Umagu i dalje se priča, a pratio ga golem interes iz regije i zemlje. Velika europska turneja ovaj put vodi IAMDDB po cijelom kontinentu, a u Hrvatsku će stati 13. prosinca, kada je zakazan zagrebački nastup u Tvornici kulture.

Ulaz je moguć uz Covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test. Cijene ulaznica su 140 kuna u pretprodaji, a na dan koncerta bit će 160 kuna. Ulaznice se mogu kupiti online na www.entrio.hr i www.eventim.hr, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata