Sport
DRUGA HNL

Cibalia do pobjede u 91. minuti
Objavljeno 1. prosinca, 2021.

Nakon prošlotjedne predstave pune uzbuđenja protiv Solina, kraj Bosuta se dogodila još jedna drama. Ponovno sa sretnim završetkom za nogometaše Cibalije koji su u zaostalom susretu 12. kola Druge HNL ugostili i pobijedili susjede iz Bijelog Brda.

Sraz Cibalije i BSK-a bio je već drugi ovojesenski jer su se sastali u Kupu Hrvatske u kojemu su Bjelobrđani slavili minimalnim rezultatom. Vinkovčani su sad uzvratili istom mjerom, a momčadi su oprečne atmosfere ušli u taj slavonski drugoligški derbi za bodove. Domaća Cibalia osokoljena čudesnim preokretom protiv Solina, a gostujući BSK poljuljan nizom od tri poraza. Nakon sučeljavanja BSK-u su ostale brige kako stati na kraj crnoj seriji, a "cibalijaši" su još podignuli samopouzdanje jer su bodovi ostali pokraj Bosuta, i to pogotkom u prvoj od četiri minute sudačke nadoknade vremena.

Vinkovčani su od 36. igrali s igračem manje zbog Nikolićeva uparivanja žutih kartona, stoga su kadrovski dosta oslabljeni gosti imali veći posjed lopte, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Kovačevića. Kada se već činilo da neće biti pogodaka i pobjednika, sijevnula je jedna kontra, Hamza Mešanović ušao je zdesna u kazneni prostor, pa ljevicom s 15-ak metara iskosa neobranjivo naciljao suprotni kut i Cibaliji donio drugi uzastopni puni uspjeh te posljedično bijeg prema mirnijem dijelu ukupnog poretka. D. L.

Standings provided by SofaScore LiveScore

CIBALIA 1 (0)

BSK 0

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Strijelac: 1:0 Mešanović (90+1). Žuti kartoni: Pušić, Knežević, Mešanović, Laštro (Cibalia), I. Mihaljević, Majtanić, Mišić i Bolano (BSK). Crveni karton: Nikolić (Cibalia).

CIBALIA: Kovačević, Stanić, Miljanić (od 90. Perić-Komšić), Bubnjar, Laštro, Knežević, Dogan (od 81. Jelić), Mešanović, Pušić, Oršolić, Nikolić.

BSK: Ezgeta, Kraljević, Gačić, Majtanić, Župan, Mišić, I. Mihaljević, Čikvar, Ilić, Žutić (od 62. Bolano), Šimičić.

Najčitanije iz rubrike