Osijek
235. DAN GRADA OSIJEKA

Ivan Radić podigao
bijelo-plavu zastavu
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Večer uoči proslave Dana grada Osijeka gradonačelnik Ivan Radić podigao je, uz asistenciju Počasne sokolske straže, osječki bijelo-plavi stijeg na jarbol na Trgu A. Starčevića. Gradski stijeg podignut je u nazočnosti dogradonačelnice Jasenke Crnković, dogradonačelnika Dragana Vulina, predsjednika Vijeća Vladimira Hama, prvog potpredsjednika Drage Šerića, gradskih vijećnika, dožupana Mate Lukića, Željka Mandića, direktora Vodovoda Osijek, i direktora drugih gradskih tvrtki GPP-a, Unikoma te drugih ljudi iz osječkog javnog života. Dojmljiv nastup imale su pjevačice i pjevači osječkog vokalnog sastava Akvarel.

- Čestitam sugrađanima 235. Dan grada Osijeka. Nastavili smo lijepu tradiciju podizanja našeg gradskog stijega na ovom trgu. Prisjećamo se 2. prosinca 1786. godine kada su se tada tri najvažnije gradske cjeline ujedinile - tri dijela grada - Tvrđa, Gornji i Donji grad - i postale jedna cjelina. U četvrtak, 2. prosinca imamo centralnu proslavu Dana Osijeka, a to je svakako svečana sjednica, a budući da je to naš rođendan, pripremili smo za Osječane brojna iznenađenja i darove. Tako smo omogućili besplatan ulaz na kupanje na Gradske zatvorene bazene, besplatno uživanje u ZOO-u, besplatnu vožnju javnim gradskim prijevozom, podjelu komposta i mnoga druga iznenađenja i darove. Također, krećemo s našim popularnim Adventiranjem, otvaramo Advent, grad je obgrlilo više od deset kilometara lampica i ulazimo u najljepše doba godine - riječi su kojima je gradonačelnik Ivan Radić sinoć čestitao rođendan građanima grada na Dravi.

Brojni okupljeni građani i uzvanici su poslije otišli u osječku konkatedralnu crkvu svetih Petra i Pavla na misu. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike