Regija
GRADSKO VIJEĆE O RASKOPANOJ ULICI

Preradovićeva u planu javne nabave HC-a ‘22.
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
Radi se o izvedbi zbog Aglomeracije privremeno zaustavljenih radova na zahtjev Grada kako bi se izbjeglo razbijanje nogostupa
ĐAKOVO - Nakon što nije prihvaćen zahtjev Vijeća MO-a "Gabro Hes" za tematsku sjednicu Gradskog vijeća o završetku radova u Preradovićevoj jer bi to, kazao je predsjedajući GV-om Pavo Cindrić (HDZ), bilo kršenje Poslovnika, ta se tema našla na dnevnom redu sjednice Vijeća održane u utorak navečer u zgradi DVD-a, a nakon zahtjeva sedmero vijećnika, čime su stečeni uvjeti ovlaštenog predlagatelja.

"Bez glasovanja, kao informacija i rasprava", naglasio je Cindrić. Detaljno iznoseći kronologiju aktivnosti vezanih uz rekonstrukciju ulice, a potom i radove na Aglomeraciji Đakovo, kao i u susjednoj Pavićevoj ulici, zamjenik gradonačelnika Antun Galić (HDZ) naglasio je da je aglomeracijski projekt pripreman osam godina, s tim da je kod pripreme, dodao je, Preradovićeva bila u vrlo lošem stanju. Ponovio je da je prethodna vlast, ocijenio je ironično, "jako pametno" vremenski posložila radove vezane uz Hrvatske ceste – rekonstrukciju ceste, staza i prilaza, i one vezane uz Aglomeraciju, Đakovački vodovod i Hrvatske vode.

- Rekonstrukcija državne ceste počela je 2016., a još nismo imali ugovor za Aglomeraciju. Godinu poslije dolazi do smjene vlasti u Đakovu. Za izvođenje radova Aglomeracije javlja se 12 ponuditelja, vrijeme je prolazilo na javnim nabavama. Za izvođača je odabran Sokol s partnerima i nizom podizvođača, a projekt Cesta bio je već u završnoj fazi - rekao je Galić. Grad i Vodovod od Cesta traže da privremeno odustanu od nastavka radova kako bi se, kaže Galić, zbog aglomeracijskih radova u tim ulicama spriječilo razbijanje novih nogostupa kolnih ulaza. Slijedilo je aneksiranje ugovora, a dovršetak radova na uređenju proteže se tri godine. "Završetak radova veže se uz 4. i 5. prosinca, a prema posljednjim informacijama ti su radovi skoro već gotovi", kaže Galić. Ponovio je - u projekt Aglomeracije obnova staza, cesta i prilaza nije uvrštena, staze i prilaze obnovit će HC.

- Kada smo znali podatak da Vodovod i Vode završavaju Aglomeraciju u tom dijelu grada, išli smo u HC da dovrše obustavljene radove, no ta državna tvrtka ima svoj plan, proračun... Na zahtjev Grada Ceste su obećale, no proračun još nije donesen, da će u prvom kvartalu 2022. uvrstiti u plan javne nabave preostale radove u Preradovićevoj, s čim je tamošnji VMO upoznat - dodao je Galić.

- Problem ondje uistinu postoji i imam empatiju prema tamošnjim stanovnicima, no, podsjetimo, kroz Preradovićevu prolaze i glavni vodovi, što je taj potez dodatno učinilo zahtjevnim za sve radove. Bili su to složeni radovi, a izvođači su poštovali dogovorenu dinamiku, stoga je ciljnik uperen u krivu adresu - dodaje Cindrić.

- Hoće li pacijent preživjeti i dokad će biti na respiratoru? - upitala je Mirjana Adrić (Za boje našega grada). Podsjeća na nedavni prosvjed stanovnika Preradovićeve i da "ih nitko iz Grada nije tada primio". "Dopis o njemu nije ni došao, nego se za nj doznalo preko medija. Stigao je samo jedan novinarski upit o tome, na koji sam osobno odgovorio", odgovara Galić, a Cindrić dodaje da je u vrijeme prosvjeda bio pokop člana gradonačelnikove obitelji te da se nazočilo njemu.Suzana Župan
RAZDVAJANJE TROŠKOVNIKA LOŠA ODLUKA
”Nema osobe koja bi bila sretnija od mene da se ulica napokon uredi i tu nema mjesta za politiku, politikantstvo”, kaže direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš s gorčinom u glasu zbog svega što se, dodao je, pisalo i piše po društvenim mrežama. Kada je riječ o rješavanju nogostupa i prilaza u Preradovićevoj, razdvajanje troškovnika po razmišljanju iz vremena prethodnih obnašatelja vlasti ocijenio je lošom odlukom i nespretnim rješenjem jer se u suprotnom, dodao je, i u tom dijelu moglo računati na novac EU-a.

Možda ste propustili...

U VELIKOJ FIĆO SKUP, VANNA, VIGOR, SLAVONSKE LOLE I ZLATNA DOLINA, FOLKLOR

Najduži stol u Hrvata za gozbu nad gozbama

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ŽUPANJA

Prošle godine pripremili 60.245 kuhanih obroka

KADA SE GLUMCI OPUSTE U SLAVONIJI

Radoš kolegama glumcima nije dao ni sekundu odmora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OPĆINE JAGODNJAK

Cigan-pečenje na bolmanskom jezeru

2

FLORA ULAŽE 449.000 KUNA

Stigao novi aparat za povratnu ambalažu

3

KOMPLETIRANA OBNOVA SPLAVI NA BOSUTU

Porinuta je lađa za
osobe s invaliditetom