Regija
BELIŠĆANSKI PRORAČUN 144,3 MILIJUNA KUNA

Za gospodarstvo 60 posto, 15 posto za socijalne mjere
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
BELIŠĆE - Više od 144 milijuna kuna, ili preciznije 144.348.449 kuna, težak je prijedlog proračuna za 2022. godinu koji su na posljednjoj sjednici prihvatili vijećnici Gradskog vijeća Belišća.

Od tog se iznosa na gospodarstvo odnosi 60 posto, ili oko 87 milijuna kuna, a na socijalno-demografske mjere oko 15 posto, čime te dvije mjere čine tri četvrtine planiranog proračuna. Sve to najbolje potvrđuje da su Belišćani uspjeli u svojoj namjeri: iskrojiti razvojni, ali istovremeno i socijalno osjetljiv proračun, što je u svojoj izjavi za medije potvrdio i gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

"Prije svega smo fokusirani na realizaciju već započetih projekata, a priželjkujemo i pozitivne odgovore za one projekte koji su u postupku evaluacije, među kojima je jedan od najvažnijih izgradnja dječjeg vrtića. Na polju gospodarstva nastavak naših težnji prije svega je baziran na otvaranje nove tvornice tissue papira, kao prve takve u Hrvatskoj, što se nadamo da će biti do kraja iduće ili početka 2023. godine. Iznimno nam je snažna želja zadržati dostignutu razinu svih socijalno-demografskih mjera", rekao je prvi čovjek "grada papira" podsjetivši da je Belišće jedan od samo četiri grada u Hrvatskoj u kojem je vrtić besplatan, da Grad svakom roditelju čije dijete zbog nedostatka prostora nije upisano u vrtić isplaćuje 1000 kuna mjesečno, a tu su i naknade za novorođenčad (7500 kuna) te subvencioniranje nabave sveg didaktičkog materijala za osnovnoškolce. Svi studenti primaju stipendiju, a srednjoškolci primaju po 200 kuna mjesečno preko projekta Zalogaj. U suradnji s Osječko-baranjskom županijom sufinancira se školska kuhinja, tu je besplatan prijevoz za srednjoškolce i subvencioniran za studente, a svake se godine isplaćuje božićnica nezaposlenima, uskrsnica umirovljenicima i drugo.

Među ostalim točkama dnevnog reda na ovoj sjednici treba spomenuti usvajanje prijedloga i odluka iz djelokruga pojedinih gradskih upravnih odjela, usvajanje planova i programa rada Vijeća nacionalne manjine, Savjeta mladih, Dječjeg vrtića Maslačak, Gradske knjižnice i čitaonice, Centra za kulturu "Sigmund Romberg" te Muzeja Belišće. Usvojena je i strategija upravljanja imovinom u vlasništvu Grada, kao i odluka o subvencijama poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poduzetničkim potpornim institucijama i građanima na području Belišća za 2022. godinu, priopćeno je iz Grada. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike