Regija
ODJELU RADIOLOŠKE DIJAGNOSTIKE ĐAKOVO

Nabavljen digitalni mamograf
vrijedan 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
ĐAKOVO - Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u pratnji suradnika posjetio je u srijedu Ispostavu Đakovo Doma zdravlja Osječko-baranjske županije. Dom zdravlja OBŽ-a u srpnju ove godine nabavio je digitalni mamograf za potrebe Odjela radiološke dijagnostike u Đakovu. U obilasku odjela župan Anušić rekao je kako je vrijednost digitalnog mamografa 1.487.000 kuna s PDV-om, a financiran je iz decentraliziranih sredstava Županije.

Kako bi se digitalni mamograf pustio u funkciju, bilo je nužno provesti određene radove u prostoru u kojemu je smješten, te su obavljeni dodatni građevinski, vodoinstalaterski i elektroinstalaterski radovi, koji su također financirani iz decentraliziranih sredstava. Ukupna investicija tako iznosi 1.562.000 kuna. Osječko-baranjski župan istaknuo je kako je najveći novčani iznos i kroz dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu investiran upravo u Ispostavu Đakovo Doma zdravlja OBŽ-a. Ukupno je oko 4,5 milijuna kuna investirano u opremu i infrastrukturne radove pri organizaciji funkcioniranja novih ordinacija, lifta itd. Đakovčani, rekao je župan, mogu biti zadovoljni ulaganjem, ali to, dodao je, i zaslužuju jer ovom domu zdravlja gravitira velik broj građana. Najavio je i daljnje investicije.

Ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner, dr. med. spec. opće interne medicine, zahvalila je Županiji za ovu vrijednu investiciju.

- Ovo nije vrijedno samo za žene s đakovačkog područja nego i cijele županije. Ovakav uređaj jako je bitan u prevenciji karcinoma dojke, koji je prvi i najčešći karcinom u žena i najviše se radi na toj prevenciji - rekla je dr. Steiner. Uputila je poziv ženama da se odazovu Programu prevencije.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, doc. dr. Ivana Stanić, rekla je kako Županija i ove godine izdvaja značajna sredstva u sustav zdravstva. Gotovo 24 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, naglasila je Stanić, uloženo je u sve zdravstvene ustanove kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. S. Župan
Možda ste propustili...

DO 12. KOLOVOZA OTVOREN JAVNI POZIV OPĆINE VRBANJA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA

Zaprimaju prijedloge za dodjelu javnih priznanja

NOVA TURISTIČKA DIGITALNA PREZENTACIJA

Virtualna šetnja Vinkovcima - najstarijim europskim gradom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U JURJEVCU PUNITOVAČKOM NEOBIČAN MATIČNI URED NA OTVORENOM

Marija i Bojan "da" izrekli na ribnjaku

2

BEZ NATAPANJA POLJA NEMA POLJOPRIVREDE

Uz navodnjavanje su prinosi 300 posto veći

3

NA MISNIM SLAVLJIMA U ŽUPI LADISLAVA KRALJA PUNITOVCI

Dirljiv oproštaj od župnika Pardona