Regija
ODJELU RADIOLOŠKE DIJAGNOSTIKE ĐAKOVO

Nabavljen digitalni mamograf
vrijedan 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
ĐAKOVO - Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u pratnji suradnika posjetio je u srijedu Ispostavu Đakovo Doma zdravlja Osječko-baranjske županije. Dom zdravlja OBŽ-a u srpnju ove godine nabavio je digitalni mamograf za potrebe Odjela radiološke dijagnostike u Đakovu. U obilasku odjela župan Anušić rekao je kako je vrijednost digitalnog mamografa 1.487.000 kuna s PDV-om, a financiran je iz decentraliziranih sredstava Županije.

Kako bi se digitalni mamograf pustio u funkciju, bilo je nužno provesti određene radove u prostoru u kojemu je smješten, te su obavljeni dodatni građevinski, vodoinstalaterski i elektroinstalaterski radovi, koji su također financirani iz decentraliziranih sredstava. Ukupna investicija tako iznosi 1.562.000 kuna. Osječko-baranjski župan istaknuo je kako je najveći novčani iznos i kroz dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu investiran upravo u Ispostavu Đakovo Doma zdravlja OBŽ-a. Ukupno je oko 4,5 milijuna kuna investirano u opremu i infrastrukturne radove pri organizaciji funkcioniranja novih ordinacija, lifta itd. Đakovčani, rekao je župan, mogu biti zadovoljni ulaganjem, ali to, dodao je, i zaslužuju jer ovom domu zdravlja gravitira velik broj građana. Najavio je i daljnje investicije.

Ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner, dr. med. spec. opće interne medicine, zahvalila je Županiji za ovu vrijednu investiciju.

- Ovo nije vrijedno samo za žene s đakovačkog područja nego i cijele županije. Ovakav uređaj jako je bitan u prevenciji karcinoma dojke, koji je prvi i najčešći karcinom u žena i najviše se radi na toj prevenciji - rekla je dr. Steiner. Uputila je poziv ženama da se odazovu Programu prevencije.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, doc. dr. Ivana Stanić, rekla je kako Županija i ove godine izdvaja značajna sredstva u sustav zdravstva. Gotovo 24 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, naglasila je Stanić, uloženo je u sve zdravstvene ustanove kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. S. Župan
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike