Regija
NAKON TROGODIŠNJEG ČEKANJA

Groblje prošireno s 90 posto novca iz EU-a
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
ČAĐAVICA - Završeni su radovi na proširenju mjesnog groblja u Čađavici, koje je izvela slatinska tvrtka Cestogradnja. Naime, u tom se općinskom središtu ukazala potreba za proširenjem groblja pa je Općina izradila projekt pod nazivom "Izgradnja pješačkih staza i uređenje okoliša na groblju u naselju Čađavica". Nakon što je projekt prošao na natječaju "Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga" koji je objavila Lokalna akcijska grupa Marinianis, 17. rujna ove godine počeli su radovi na njegovoj realizaciji.

Vrijednost izvedenih radova s uslugom nadzora iznosila je 324.800 kuna, a sredstva u cjelokupnom iznosu osigurana su preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. Udio sufinanciranja iznosi 90 posto EU i deset posto RH.

– Općina Čađavica je projekt proširenja čađavačkog groblja izradila još prije tri godine te smo čekali neki od natječaja da bismo projekt i prijavili. Ukazala se prilika za prijavu preko LAG-a Marinianis, koji je provodio mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, odnosno APPRRR-a, gdje smo na natječaju prošli i dobili sredstva – rekao je načelnik općine Mirko Rončević.

Uređena je parcela uz mjesno groblje s tri nove staze između kojih je prostor za grobna mjesta. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike