Regija
ZAPADNOEUROPSKI STANDARD ZA ZELENI I ZDRAVI GRAD

Vinkovci imaju sustav
javnih bicikala
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
VINKOVCI - Vinkovci su dobili sustav javnih bicikala, odnosno tri stanice s ukupno 12 klasičnih i šest električnih bicikala koji su od danas na raspolaganju građanima. Stanice su postavljene na tri lokacije - kod Željezničkog kolodvora, u središtu grada u blizini zgrade Hrvatske pošte te u Genscherovoj ulici uz park Lenije, u blizini srednjih škola i bazena.

- Ovakvi moderni sustavi javnih bicikala već su standard u zapadnoj Europi te je ovo još jedan korak k cilju da Vinkovci postanu zeleni i zdravi grad. Zahvalio bih VIA-i i našem komunalnom odjelu koji su odradili jedan prekrasan projekt. Imamo tri stanice i mislim da je to u ovom trenutku dovoljno s obzirom na to da su raspoređene u najfrekventnijim dijelovima grada. Na svakoj stanici imamo po četiri obična te dva električna bicikla tako da svi oni poput mene, koji nisu imali priliku voziti električni bicikl, to mogu učiniti sada na ovim gradskim biciklima - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.


Voditelj projekta “Uvođenje sustava javnih bicikala u Grad Vinkovce” Josip Barišić istaknuo je kako je projekt s 40 posto sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime, od ukupno 565.000 kuna, kolika je vrijednost projekta, 226.000 kuna sredstva su Fonda. M.K.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike