Osijek
VEDRAN JUGOVIĆ

Vjerujem da ću objesiti kopačke u rodnom gradu
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
Osijek ima dušu. Sretan što sam dobio mogućnost vratiti se kući još za igračke karijere
OSječanin rođenjem, jedan je od rijetkih igrača NK Osijek kojima je grad na Dravi upisan u rodni list, ali i od malih nogu navijač bijelo-plavih. Njegov životni i igrački put skriva brojne zanimljive pojedinosti.

S NK Osijek prošao je sve faze. I onu kada je klub bio na rubu egzistencije zbog čega ga je morao u jednom trenutku, ne svojom voljom, napustiti do danas kada uživa u stabilnosti i sigurnosti Gradskog vrta nakon što je u njega stigao privatni kapital. Ponikao je u Školi nogometa NK Osijek, kalio se u osječkom Donjem gradu u dresu Olimpije, pa se vratio u Gradski vrt, a karijeru je nastavio u Rijeci, pa u južnokorejskom Jeonnam Dragonsu, da bi se u ljeto 2019. godine vratio kući. Zanimljivo je kako je u životnom putu spojio nekad dva "zaraćena" osječka naselja - Jug II i Vijenac Ivana Meštrovića (nekada VBK).

- (smijeh) Da, do kraja osnovne škole živio sam na Jugu II, a kasnije sam se preselio na Vijenac. Znam kako su u prošlosti dva naselja bila na ratnoj nozi, ali u moje vrijeme sve se to već bilo smirilo. Jedan sam od onih osječkih klinaca koji je ispunio svoj san, jer sam postao prvotimac bijelo-plavih. Dok sam bio dijete, bio sam i navijač Osijeka što mogu zahvaliti svom bratu Mihaelu koji je bio baš strastveni fan NK Osijek - priča Vedran Jugović.

Prošao je u Osijeku baš sve. I ona vremena u kojima je klub teško živio, zbog čega je u zimu 2013. prešao u redove Rijeke gdje se posve etablirao na igračkom planu. Kasnije ga je put odveo u daleku Južnu Koreju, ali srce je uvijek ostalo u gradu na Dravi.

- Pomalo sam bio iznenađen tim odlaskom Rijeku. Nisam to planirao, ali tako je ispalo, kasnije sam iskusio i inozemstvo, ali nikada nije bilo ni najmanje dvojbe kod mene gdje ću živjeti nakon završetka karijere. Osijek je uvijek bio moj jedini izbor. Vidio sam mnogo zemalja i gradova, ali Osijek ništa ne može nadmašiti. Grad je po mjeri za život mladih obitelji. Nije prevelik, a ima baš sve sadržaje koji su potrebni za kvalitetan život. Nema gužvi, uživam u šetanjama osječkim parkovima, šetnicom uz Dravu, a posebni su mi trenuci opuštanja u Tvrđi. Rekao bih kako je Osijek grad koji baš ima dušu. Zbog toga sam sretan što sam dobio mogućnost vratiti se kući još za igračke karijere. Klub postao stabilan i jak, pa vjerujem kako ću igračke dane zaključiti tamo gdje sam ih i počeo - priča Vedran.

U međuvremenu postao je pravi obiteljski čovjek. Oženjen je Jelenom, sestrom Zorana Arsenića koji je također bio prvotimac bijelo-plavih, s kojom u sretnom braku ima sina Nou i kćerkicu NIku. Stoga, nije ni čudno što su svi njegovi planovi za budućnost vezani uz Osijek.

- Još sam fokusiran na igračku karijeru, ali već sam upisao Akademiju HNS-a i nakon što objesim kopačke o klin definitivno ću ostati u nogometu. Još nisam definirao ulogu koja bi mi najviše odgovarala. U jednom mi se trenutku činilo kako bi najviše volio raditi s mladim igračima, ali kako vrijeme odmiče sve me više privlači natjecateljska trenerska priča. Vidjet ću, prvo trebam zaključiti igračku karijeru i završiti Akademiju, ali svakako bih volio ostati u NK Osijek i nakon završetka karijere - zaključuje Vedran Jugović.

On je svakako jedno od zaštitnih lica osječkog kluba, jer utjelovljuje ono što smo u Osijeku uvijek najviše voljeli. Igrače koji su ponikli u nogometnom inkubatoru Gradskog vrta, k tome su još rođeni Osječani i navijači bijelo-plavih. Takvih primjera kroz povijest nije bilo previše, pa stoga i ne čudi strast s kojom Jugović priča o svom gradu, ali i koju unosi u svaki nastup u bijelo-plavom dresu.



Dalibor Keler
Još sam fokusiran na igračku karijeru, ali već sam upisao Akademiju HNS-a. Ipak, još ne znam u kojoj ulozi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike