Osijek
NA SJEVEROZAPADNOM DIJELU DOGNJOGRADSKE TRŽNICE

Postavljeni stalci za darovanje odjeće i obuće
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Znajući da su brojni građani u potrebi za odjećom i obućom, još je prije uz Super na Trgu slobode postavljen stalak gdje građani koji to žele mogu ostaviti nosivu odjeću i obuću za potrebite.

No, uz navedenu lokaciju, odnedavno su na sjeverozapadnome dijelu tržnice u Donjem gradu također postavljeni stalci i vješalice za odjeću, ali i obuću, koje se i onamo može donijeti. Zimsko je vrijeme pa se preporučuje donijeti zimske jakne i kapute, ali i topliju obuću, za kojom, kako smo vidjeli, itekako ima potrebe.

U obavijesti koja ovih dana kruži na društvenoj mreži Facebook stoji i uputa da se svatko tko je u potrebi slobodno može poslužiti te da je uputno ostaviti prostor urednim.

- Molimo da odjeća koju ostavljate bude čista i čitava, baš kao i obuća – stoji, između ostaloga, u pozivu i onima koji će svojim donacijama pomoći drugima, ali i onima koji itekako u ove hladne dane trebaju toplu odjeću i obuću, a ne mogu si sami priuštiti kupnju.

Iako smo željeli doznati tko stoji iza ove humane geste, u tome nismo uspjeli. No nadamo se da će i u ostalim četvrtima ova akcija biti prepoznata te da će ovakvih primjera biti i puno više. Naime, kupci i prodavači na tržnici posvjedočili su da se odjeća donira gotovo jednakom dinamikom kolika je i potražnja. Stoga zavirite u svoje ormare i ono što ne planirate više odjenuti donesite kako biste pomogli drugima.

Valja podsjetiti da odjeću i obuću, ali uz najavu možete donijeti i u Socijalni servis Gradskog društva Crvenoga križa, no stalci postavljeni na za sada dvije lokacije svakako omogućuju i onima koji nisu korisnici GD-a Crvenoga križa Osijek da se toplo odjenu. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike