Osijek
NA SJEVEROZAPADNOM DIJELU DOGNJOGRADSKE TRŽNICE

Postavljeni stalci za darovanje odjeće i obuće
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Znajući da su brojni građani u potrebi za odjećom i obućom, još je prije uz Super na Trgu slobode postavljen stalak gdje građani koji to žele mogu ostaviti nosivu odjeću i obuću za potrebite.

No, uz navedenu lokaciju, odnedavno su na sjeverozapadnome dijelu tržnice u Donjem gradu također postavljeni stalci i vješalice za odjeću, ali i obuću, koje se i onamo može donijeti. Zimsko je vrijeme pa se preporučuje donijeti zimske jakne i kapute, ali i topliju obuću, za kojom, kako smo vidjeli, itekako ima potrebe.

U obavijesti koja ovih dana kruži na društvenoj mreži Facebook stoji i uputa da se svatko tko je u potrebi slobodno može poslužiti te da je uputno ostaviti prostor urednim.

- Molimo da odjeća koju ostavljate bude čista i čitava, baš kao i obuća – stoji, između ostaloga, u pozivu i onima koji će svojim donacijama pomoći drugima, ali i onima koji itekako u ove hladne dane trebaju toplu odjeću i obuću, a ne mogu si sami priuštiti kupnju.

Iako smo željeli doznati tko stoji iza ove humane geste, u tome nismo uspjeli. No nadamo se da će i u ostalim četvrtima ova akcija biti prepoznata te da će ovakvih primjera biti i puno više. Naime, kupci i prodavači na tržnici posvjedočili su da se odjeća donira gotovo jednakom dinamikom kolika je i potražnja. Stoga zavirite u svoje ormare i ono što ne planirate više odjenuti donesite kako biste pomogli drugima.

Valja podsjetiti da odjeću i obuću, ali uz najavu možete donijeti i u Socijalni servis Gradskog društva Crvenoga križa, no stalci postavljeni na za sada dvije lokacije svakako omogućuju i onima koji nisu korisnici GD-a Crvenoga križa Osijek da se toplo odjenu. M. Mihelić
Možda ste propustili...

PROMENADNO GLAZBENO PRIJEPODNE DVD GORNJI GRAD NA TRGU SLOBODE

Umjesto 150 svijeća koncert puhačke vatrogasne glazbe

ZA OBNOVU DVIJU ULICA 640 TISUĆA KUNA

Josipovac postaje sve poželjnije mjesto za život

ODRŽAN DAN KARIJERA U ELEKTROTEHNIČKOJ I PROMETNOJ ŠKOLI OSIJEK

Učenicima se predstavile jake snage osječkog IT i elektro sektora

Najčitanije iz rubrike