Dome slatki dome
SPRETNA IGRA ZA POSEBAN IZGLED

Kako postići željene efekte u prostoru
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
MNOŠTVO JE NAČINA I DETALJA NA KOJI MOŽETE SVOJ STAMBENI PROSTOR UČINITI OSEBUJNIM

Osebujnost prostora može se postići na različite načine, a najjednostavnije korištenjem elemenata namještaja koji u sebi imaju baš ovu karakteristiku.Sama osebujnost može biti izražena kroz različite stilove uređenja, a svaki pojedinac otkrit će njemu omiljeni, ili se spretno poigrati miješanjem stilova. U svakom slučaju, za postizanje osebujnosti u prostoru, potrebno je malo mašte i vremena - kako bi odabrali odgovarajuće komade namještaja. Maštoviti namještaj i maštoviti detalji stvaraju privlačne interijere koji na poseban način pričaju priču o prostoru, ali i onima koji ga kreiraju i borave u njemu.

Istaknuto mjesto


Za postizanje željenih efekata u prostoru nije nužno odabrati cijelu garnituru osebujnog namještaja ili previše detalja, prave efekt postići ćete pomno odabranim komadima postavljenim na istaknuto mjesto. Blagovaonski stol osebujnog dizajna dat će snažan pečat cijeloj blagovaonici, a istovremeno i dnevnom boravku - ako su povezani. Priču s blagovaonskim stolom zaokružite istaknutim lusterom, koji će biti u harmoničnoj vezi sa samim stolom, iako dizajnerski potpuno različit.

Komoda je element koji se može postavljati u različite prostorije: ulazni prostor, dnevni boravak, blagovaonicu, spavaću sobu. Upravo zbog tog razloga interesantno je iskoristiti je kako bi se naglasila osebujnost prostora. Atraktivnim dizajnom i naglašenom bojom privlačit će pozornost gdje god se postavi. Osim toga, za one koji vole česte promjene neće biti nikakav problem ovakav osebujan komad namještaja premještati iz prostorije u prostoriju. Svaka od njih s istom komodom dobit će novo značenje u kontaktu s ostalim elementima prostora.

Za pospremanje sitnica


U svakom stambenom prostoru postoje dijelovi koje ne znate kako urediti, oni su najčešće u nekom prolazu, uz neki kut i teško je osmisliti kakvu im funkciju dati. Ovi prostori idealni su za smještaj osebujnih dekorativnih ormarića koji će poslužiti za pospremanje svih sitnica koje su potrebne u prostoru, ali su vizualno nepoželjne. Postavljanjem elementa naglašenog dizajna i boje, cijeli ovaj "nebitni" dio prostora, dobiva novu dimenziju i značenje te podiže kvalitetu cijelog prostora.

Monika Galović Rolich, mag. ing. arh.
Sofisticirana sofa
Ako želite stvoriti atraktivan kutak doma u kom se želite odmoriti i vizualno uživati, odaberite sofisticiranu sofu s osebujnim klub stolićem. Stolić može biti vrlo naglašenih boja koje će biti u kontrastu s tonovima sofe. Razigrani dizajn i specifične boje dat će klub stoliću osebujnost koju će prenositi u prostor.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN

Kako iskoristiti veliki hodnik

2

STANOVANJE MAKSIMALNO ISKORISTITI PROSTOR

Razna brza rješenja za praktične male kuhinje

3

BESPRIJEKORNO PRANJE RUBLJA

Redovito održavanje