Kultura
NOVI AUTORSKI PROJEKT JERKA MARČIĆA

"Personal guru" premijerno 4. i 5. prosinca u Zagrebu
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
"PERSONAL GURU", novi je autorski projekt glumca Jerka Marčića, realiziran u suradnji s redateljem Sašom Božićem, a riječ je o nekonvencionalnom hibridu terapijske seanse i kazališne izvedbe koji će premijerno biti predstavljen 4. i 5. prosinca u Uraniji, u sklopu festivala Dance.INN. "PERSONAL GURU" multimedijalni je performans na granici između interaktivnog happeninga, žive instalacije i kazališta, a izvodi se za jednog posjetitelja/icu. Preuzimajući za svoj okvir obrazac terapijske seanse, projekt propituje iscjeljujuću moć žive izvedbe i njezinu transformativnu snagu. Osnova svakog terapeutskog procesa, ako ju shvaćamo kao neki oblik izvedbe, jesu kreativnost i spontanost koje predstavljaju neke od temeljnih osobina svakog čovjeka. No, "Personal Guru" koristi terapeutske metode za istraživanje susreta izvođača i publike u ekstremno intimiziranom prostoru izvedbe. Koncept i izvedbu potpisuje Jerko Marčić, a dramaturgiju Saša Božić.

Glumac i performer Jerko Marčić također je i holistički savjetnik koji, osim klasičnih psihoterapijskih obrazaca, radi na osvještavanju traume i njezinih upisa u tjelesnost klijenta.

- Upustit ćemo se u distopiju zajedništva. Sa znatiželjom želimo progovoriti o krhkosti izvedbe kako bismo ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima terapije te se pozabavili prolaznošću i intimitetom ljudskog susreta. Želimo razotkriti pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima kako bi naši životi trebali izgledati. Želimo se igrati s neposrednošću koja manje-više uvijek karakterizira odnos između terapeuta i pacijenta, a izostaje u teatru - ovim riječima projekt najavljuje Jerko Marčić.

Predstava se izvodi u sljedećim terminima: 17, 17.30, 18, 18.30, 19, 19.30, 20 i 20.30 sati, u zagrebačkoj Uraniji. Cijena ulaznice je 50 kuna. Rezervacija ulaznica: defactotheatre@gmail.com. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike