Kultura
NA 17. MEĐUNARODNOM FESTIVALU GLUMCA U NIKŠIĆU

Jadranka Đokić dobila Grand Prix za najbolju glavnu žensku ulogu
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Žiri 17. Festivala glumca u Nikšiću, u sastavu Milorad Damjanović (glumac - predsjednik žirija), Zoran Rakočević (kazališni redatelj) i Boban Čvorović (glumac), jednoglasno je dodijelio Jadranki Đokić Grand Prix za glavnu žensku ulogu za ulogu u predstavi "Pluća", prema tekstu Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić.

- U predstavi ‘‘Pluća‘‘ Jadranka gradi, može se reći, nezamjenljiv dramski lik koji funkcionira njezinim cijelim bićem. Organskom igrom, punoćom emocije, istinitošću i beskrajnom lucidnošću, njezin lik oslikava današnju ženu u raznim životnim fazama - od energične i neobuzdane djevojke, do starice pomirene sa smrću, konfuznu i ogoljenu kako suvremene životne okolnosti nameću, koristeći se bogatim sredstvima komike i tragike te golemog prostora između, a koji Jadranka ni na djelić sekunde ne ostavlja u praznom hodu i nedorečenosti - obrazložio je žiri.

Nikšićki Festival glumca još se jednom pokazao kao jedinstveni festival na ovim prostorima te je odličnom organizacijom, dostojnom najvećih festivala regije, učinio da glumci na festivalu osjete koliko je njihova umjetnost važna u društvu. Ovo je već sedma nagrada u nizu koju je predstava "Pluća", nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak, osvojila od svoje premijere 2016. godine. "Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život. Publika predstavu "Pluća" ima priliku pogledati u Teatru EXIT, u subotu, 4. prosinca, u 20 sati. Ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr te na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) 2., 3. i 4. prosinca, od 18 do 20h. T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike