Svijet
SRBIJANSKA VLADA SPRJEČAVA POREMEĆAJE NA TRŽIŠTU

Ograničili cijene osnovnih namirnica
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Srbijanska vlada je na sjednici ograničila cijene osnovnih namirnica na razinu cijena od 15. studenoga, i to na rok od 60 dana, uz mogućnost da ta mjera bude prema potrebi produljena. To se odnosi na cijene kristal-šećera, brašna tip T-400, jestivog suncokretova ulja, svinjskog mesa od buta i mlijeka s 2,8 % mliječne masti. Vlada ističe da je ograničenje utvrđeno kako bi se "otklonile štetne posljedice i spriječili poremećaji na tržištu". Uredba se neće odnositi na već snižene cijene - rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje - ako su bile na snazi 15. studenoga, već samo na redovne cijene prije sniženja.

Tom odlukom predviđeno je da proizvođači te proizvode ne smiju isporučivati u količinama manjim od prosječnih u posljednjih 12 mjeseci, a za kršenje su predviđene i novčane kazne od oko 850 do oko 16.500 eura te zabrana djelatnosti u trajanju od šest mjeseci do jedne godine. H
KUPCIMA ELEKTRIČNE ENERGIJE - 30 DANA
Vlada je usvojila i Zaključak o reguliranju međusobnih prava i obveza između javnog poduzeća “Elektroprivreda Srbije” Beograd i kupaca električne energije na komercijalnom tržištu, kojim se svim korisnicima kojima ugovor prestaje s 30. studenoga omogućuje da produže važenja tog ugovora do 31. prosinca po istim uvjetima, što im jamči ugovorne uvjete isporuke i cijene u razdoblju od dodatnih 30 dana.

Možda ste propustili...

KIŠE I OLUJE U PAKISTANU:

Poginulo 50 osoba

TEMELJNE VRIJEDNOSTI HUMANOSTI U OPASNOSTI

Ratovi i autoritarne vlade prijetnja ljudskim pravima

Najčitanije iz rubrike