Svijet
ZEMMOUR IDE PROTIV MACRONA

Kontroverzni komentator na izborima
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Krajnje desni komentator Eric Zemmour izjavio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u Francuskoj 2022., potvrđujući svoje političke ambicije nakon što je tjednima dominirao naslovnicama provokativnim komentarima o imigraciji.

Zemmour, bivši novinar koji je osuđen za poticanje na mržnju, postaje glavni kandidat koji će izazvati Marine Le Pen, čelnicu etabliranijeg krajnje desnog Nacionalnog okupljanja, za mjesto u drugom krugu protiv predsjednika Emmanuela Macrona. Njegova tvrdolinijska kritika islama i imigracije učinila ga je polarizirajućom figurom. Kampanja mu je u zastoju nakon raznih incidenata. Među ostalim, fotografiran je kako pokazuje srednji prst prosvjedniku u Marseilleu.

Istraživanja javnog mišljenja pokazuju da je šokirao neke birače komentarima - od toga da djeci ne treba davati imena koja zvuče strano do tvrdnje da je francuska vlada koja je surađivala s nacistima tijekom II. svjetskog rata štitila Židove. I izgubio je podršku nekih istaknutih pristaša, pišu mediji. H
Najčitanije iz rubrike