Sport
ŽNK OSIJEK NASTAVIO POBJEDNIČKU SERIJU

Na velikom terenu zagrijale se za europsku malonogometnu scenu
Objavljeno 1. prosinca, 2021.

Iako je u tijeku stanka u prvenstvu Prve HNL nogometašica, Agram i Osijek dogovorili su u nedjelju odigrati zaostali susret drugog kola. Novi izbornik A hrvatske vrste Nenad Gračan za kvalifikacijske utakmice nije pozvao nikoga iz redova Zagrepčanki, dok su od Osječanki pod stijegom Anela Lubina i Antonela Blažević.



Osim tog dvojca, trener Osječanki Igor Budiša nije mogao računati ni na iskusnu Martinu Šalek, ali je u rosteru imao dovoljno igračica za nastavak niske pobjeda kojom je zadržana čelna prvoligaška poziciju. Nogometašice Osijeka su i u zagrebačkom Španskom demonstrirale kvalitetu kanalizirajući susret očekivanim tijekom, ali oprečnim nego prije četiri dana kada su se iste protivnice sastale na igralištu "Kraj Drave". Tada su Osječanke otpor "agramerki" slomile tek u nastavku (5:0) nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. U nedjelju su aktualne prvakinje Hrvatske krenule silovito i nakon 20-ak minuta igre definirale pobjednika jer su tada već imale pet pogodaka prednosti. Domaću je ekipu nakon nepune četiri minute otvorila Mateja Andrlić, a četiri minute kasnije Maja Joščak udvostručila prednost koju je ista igračica u 23. minuti upeterostručila. Osim nje, solidnu vratarku Piliju još su svladale kapetanica Izabela Lojna i pouzdana Mateja Bulut. Malo opuštanje gošći uoči odmora Zagrepčanke su iskoristile te preko Pazarac smanjile zaostatak. On je do kraja narastao na plus sedam zahvaljujući Loreni Balić, koja je za Osječanke u tome dijelu igre bila jedini i trostruki strijelac za konačnih 8:1. Trener gošći opetovano je rasporedio minutažu gotovo svim igračicama s klupe dajući povjerenje po 45 minuta te tako dodatno podignuo atmosferu uoči ovotjednog puta u Španjolsku.



- Za razliku od prije nekoliko dana, kada je susret na igralištu "Kraj Drave" kasnio i ohladio naše nogometašice koje su put prema mreži "agramerki" pronašle tek u drugom poluvremenu, u nedjelju u Španskom vrlo brzo odredio se pobjednik jer smo već u 23. minuti imali pet pogodaka prednosti. Siloviti ulazak u susret u kombinaciji s većom kvalitetom u našeg sastava logično je donio takav smjer i potom epilog utakmice s predznakom derbija nakon koje smo učvrstili prvo mjesto.



Uz susret i tri boda više te za devet pogodaka bolju gol-razliku od najvećih konkurentica iz Splita koje su nas na startu visoko porazile u trenutku našeg iznimno nepovoljnog tajminga. Potom smo nanizali osam pobjeda i uz pomoć Dinama, koji je u međuvremenu pobijedio Splićanke, zaposjeli tablični vrh gdje namjeravamo do kraja i ostati. Izvjesno je da se konkurencija za tron sada proširila na tri kluba, a ne treba zanemariti ni Riječanke odnosno "agramerke" jer će netko od njih u doigravanju biti četvrti sudionik Lige za prvaka.



Premda smo obje te ekipe uvjerljivo porazili, one mogu biti neugodne ako budeš samo nešto niže od optimalne razine, što si mi nismo dopustili, tako da smo protiv njih došli do uvjerljivih pobjeda zahvaljujući maksimalnom angažmanu svih igračica jer su protivničke iskazale određenu kvalitetu. One su sada, međutim, potisnute u podsvijest jer nam je sada u fokus došao put u španjolski Lugo gdje ćemo biti sudionici Europskog klupskog malonogometnog prvenstva - izvijestio nas je Budišin najbliži suradnik Vjeran Dokonal prije nego što je s osječkom ekspedicijom u Beču sjeo na avion za Madrid i potom Lugo.. D.Lekšan
TABLICA
1.Osijek       9       8       0       1       78:6       24

2.Split       8       7       0       1       66:3       21

3.Dinamo       8       7       0       1       40:3       21

4.Rijeka       8       5       0       3       27:16       15

5.Agram       9       3       0       6       20:37       9

6.Međimurje       9       2       0       7       8:58       6

7.Donat       9       1       1       7       7:34       4

8.Neretva       8       0       1       7       1:90       1

Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike