Regija
KNJIŽNICA PRIPREMILA BOGAT ADVENTSKI PROGRAM

Radionice, čitanje, izložbe, Sv. Nikola...
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
VINKOVCI



Nakon što Vinkovčani i njihovi gosti razgledaju adventski, s puno ukusa i mjere ukrašen park na Trgu bana Šokčevića, gdje se svake subote pale adventske svijeće i posjete kućice i klizalište na Trgu Franje Tuđmana na obali Bosuta, neće pogriješiti ako posjete Gradsku knjižnicu i čitaonicu, gdje je u predbožićno i adventsko vrijeme mnoštvo zanimljivih događanja za sve dobne skupine, od najmlađih do onih nešto manje mladih.

- Advent u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci traje od ponedjeljka, 29. studenoga, pa sve do Badnjaka. Uz razne programe koje smo priredili, tu su još dva čitateljska kluba, po jedan za djecu i odrasle, gdje će se također čitati knjige vezane uz Božić. Osim toga imat ćemo jednu prekrasnu božićnu izložbu, "Snježna priča", koja će se moći pogledati do 10. prosinca. Pozivam svu djecu, roditelje, bake i djedove neka dođu i pronaći će nešto za sebe – kaže ravnateljica knjižnice Vedrana Lugić dodajući kako je "Božićni brlog", jedno od adventskih događanja, nešto novo što su pripremili, a riječ je o mjestu koje su uredili u duhu Božića i nalazi se između posudbenog i dječjeg odjela, tako da je dostupan svima koju dođu u knjižnicu.

- Ovdje od 8 pa sve do 19 sati sva djeca i roditelji mogu doći i izraditi nešto za svoje najmilije, napraviti čestitku ili umotati poklon - pojašnjava ravnateljica dodajući da su materijali već pripremljeni, a radionice će biti otvorene cijeli dan kako se ne bi stvarala gužva i kako bi se poštovale epidemiološke mjere.

Kao i prošle godine, tu je i "božićna fotelja", u kojoj će se posjetitelji, djeca i odrasli, moći ugodno smjestiti, fotografirati ili s djetetom pročitati neku blagdansku priču, pa i na taj način knjižnica potiče čitanje, posebice u predblagdanskom ozračju. Imaju na raspolaganju mnogo slikovnica i knjiga o "suvremenom" Božiću, američkom načinu slavljenja blagdana, ali i o lokalnom, tradicionalnom Božiću, gdje se može pročitati o sv. Luciji i Nikoli, kada se sije žito i zašto se pale adventske svijeće...

- Sveti Nikola cijeli će dan biti u našoj knjižnici i čekati djecu. Nakon vrtića i škole neka dođu, druže se s njim, a on će ih prigodno darivati - kaže Vedrana Lugić i poziva male, mlade i manje mlade u knjižnicu svaki dan do Badnjaka. M. Flego
Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike