Osijek
MARATON CJELOŽIVOTNOG UČENJA

"Točka preokreta" u Staroj pekari
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Točka preokreta - maraton cjeloživotnog učenja jednodnevna je neformalna konferencija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Osijek čiji su ciljevi polaznicima pružiti informacije o zapošljavanju i poslovanju u vlastitom i/ili planiranom području djelovanja te ih motivirati i potaknuti na razmišljanje o idućim koracima za razvoj vlastite karijere. Konferencija će se održati u petak, 3. prosinca, od 9 do 21 sat u prostoru Stare pekare.

Konferencija se otvara u 9 sati, u 9.30 je predavanje o temi Mogućnosti zapošljavanja mladih na području grada Osijeka (Jasenka Crnković, Igor Medić), a u 10.30 predavanje Zapošljavanje umirovljenika (Bahrija Lenz). Boris Rauš od 11.30 vodit će radionicu Poslovna društvena mreža LinkedIn, a u 12.30 na rasporedu je predavanje Budućnost strukovnih zanimanja s naglaskom na RCK Ugostiteljsko-turističke škole (Dorotea Telarović). Ivan Grgić od 13.30 govorit će o temi Kako izgraditi posao od nule?, Stipe Dumančić u 14.30 o temi Izazovi otvaranja i upravljanja OPG-om, a Kornelija Mlinarević u 15.30 o temi Projektno zapošljavanje kao prvi izbor. Panel-diskusija Budućnost kreativne i kulturne industrije (moderator: Marin Seleš, panelisti: Ivan Kristijan Majić, Igor Mavrin, Kornelija Mlinarević, Jerko Glavaš i Dražen Alerić) održat će se od 16.30 do 18 sati.

Od 18.30 do 19.15 na raporedu je Ljudska knjižnica - posudi stručnjaka 1 na 1. Ljudi-knjige bit će Anea Mihaljević, Ena Vladika, Ivana Šimleša-Vondrak, Marija Završki, Nataša Brocić i Tomislav Medved. U 19.45 Igor Dačić i Maja Diklić Dačić održat će predavanje Karijera izvan struke.

Sudionici se trebaju prijaviti na e-mail adresu: ravnatelj@pucko-uciliste.hr ili porukom u inbox FB stranice Učilišta. Sudjelovanje je besplatno, obvezna je COVID potvrda.

I. Rab Guljaš
Najčitanije iz rubrike