Sport
BIJELO-PLAVI UŠLI U LUDI RITAM UTAKMICA

Očekuje se pobjeda, pa Osijek treba ići punim gasom i nikako drukčije
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Osijeku na putu do polufinala Kupa stoji njegov najdugovječniji trener Zoran Zekić, koji sada sjedi na klupi Slaven Belupa

Nemaju nogometaši Osijeka previše vremena za slaganje dojmova nakon pobjede nad Lokomotivom u još jednoj ludoj utakmici u Gradskom vrtu. Već u srijedu bijelo-plave očekuje novi zadatak, a on podrazumijeva pokušaj plasmana u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa.



U Gradski vrt dolaze Slaven Belupo i Zoran Zekić, koji je trener s najdužim stažem na klupi Osijeka u HNL-u. Četiri je godine s klupe vodio bijelo-plave, ispisao mnogo lijepih trenutaka, a vrhunac je svakako bio eliminacija PSV-a u 3. pretkolu Europske lige u ljeto 2017. Nema dvojbe kako će Zekićev povratak u Gradski vrt, ovaj put na "krivoj" strani, utakmici dati dodatnu dimenziju.

Velika prilika


Kup je jedan od puteva koji Osječane može dovesti do toliko željenog trofeja ove sezone. Nema dvojbe kako susret sa Slaven Belupom nudi lijepu priliku za plasman u polufinale, jer ždrijeb je dao Osijeku prednost domaćeg terena, a kvaliteta bi svakako trebala biti na njegovoj strani. No znate kako to ide s Kup utakmicama, posebno kada se igra samo jedna. Uvijek treba biti oprezan i maksimalno ozbiljan. Osijek će 24. put nastupiti u četvrtfinalu Kupa. U dosadašnja 23 nastupa deset je puta bio uspješan, a već se sastajao s Koprivničanima u ovoj fazi. Dvaput su igrali, a uspjeh je polovičan. U sezoni 2015./16. Koprivničani su bili bolji na svom terenu nakon izvođenja jedanaesteraca, a godinu dana poslije Osijek je uzvratio u Gradskom vrtu pobjedom od 1:0. S obzirom na to da su susreti Osijeka i Slaven Belupa redovito bili tvrdi, upravo takav treba očekivati i sutra u Gradskom vrtu.

- Ulazimo u ritam igranja subota-srijeda pa ćemo morati rasporediti snage. Želimo prezimiti u Kupu i na proljeće igrati polufinale. Nama je to važan trenutak i zato očekujem kako ćemo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu, a nadam se i dobroj podršci naših navijača. Ona nam uvijek donese dodatni poticaj - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Osječani bi jednostavno morali iskoristiti priliku koja im se ponudila. Naravno, to ne znači kako se u utakmicu smije ući opušteno. Baš suprotno, s obzirom na to da se od njih očekuje pobjeda, bijelo-plavi trebaju igrati s punim gasom i nikako drukčije.

Promjena planova


Događaji iz susreta s Lokomotivom poremetili su planove treneru Nenadu Bjelici. Naime, čak tri igrača dobila su treću javnu opomenu pa neće biti na raspolaganju za sljedeći prvenstveni susret, s Goricom. Riječ je o Karlu Bartolecu, Petru Bočkaju i Ramonu Mierezu. Bjelica bi se vjerojatno odlučio za neke rotacije protiv Koprivničana, ali sada mu je prostor za njih nešto smanjen.

- Bio mi je plan krenuti s Mierezom u Gorici, ali s obzirom na to da neće imati pravo nastupa, morat ćemo se prilagoditi. Slično je s bočnim igračima. No već sam u nekoliko navrata napomenuo kako imamo širinu u igračkom kadru, pa to ne vidim kao poseban problem - kaže Bjelica.

Za očekivati ja da će svi ti "kartonirani" igrati protiv Slaven Belupa, a trener bijelo-plavih za subotnji će susret u Velikoj Gorici tražiti nova rješenja. Naravno, o njemu sad u Gradskom vrtu još nitko ne razmišlja jer prije toga potrebno je učiniti taj važni iskorak u Kupu.

Otkako su mađarski vlasnici došli u NK Osijek, četvrtfinale je bio minumum koji su bijelo-plavi ostvarivali u Kup natjecanju. Triput su se uspjeli probiti do polufinala, gdje su dvaput zaustavljani od Rijeke i jednom od Dinama. Prošle sezone Osijek je u ovoj fazi natjecanja doživio bolan udarac jer je kao domaćin eliminiran od Rijeke, pa je ovo prilika za popravni koju se ne bi smjelo propustiti ni pod razno.



Dalibor Keler
PREKO "FARMACEUTA" DO JEDINOG TROFEJA
Povijest utakmica u Hrvatskom kupu između Osijeka i Slaven Belupa nosi lijepa sjećanja za bijelo-plave. Naime, u proljeće 1999. Osijek je na putu do osvajanja svog jedinog trofeja u polufinalu eliminirao upravo Slaven Belupo. Tada su se igrale dvije utakmice i bilo je baš tvrdo. U Gradskom vrtu bijelo-plavi su pobijedili pogotkom Bakira Beširevića iz kaznenog udarca u 90. minuti, a uzvrat u Koprivnici prošao je bez pogodaka pa su Osječani izborili finale, u kojem su poslije “zlatnim pogotkom” Davora Lasića pobijedili Cibaliju i podignuli Rabuzinovo sunce.

MUKE S TRAVNJAKOM
Travnjak stadiona u Gradskom vrtu opet je prilično oštećen. U dva dana odigrana su dva susreta na njemu, jer je prva momčad igrala s Lokomotivom u petak, a dan poslije na njega su izišli Osijek II i Jarun u drugoligaškoj utakmici. Kako je vrijeme bilo nepovoljno zbog jake kiše koja je padala, travnjak je u lošem stanju, a klupski djelatnici zaduženi za njegovo održavanje čine velike napore kako bi ga koliko-toliko osposobili za susret sa Slaven Belupom.

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike