Sport
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

FEŠK prezimljuje na vrhu poretka
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Uoči posljednje jesenske etape četiri su momčadi bile u prigodi proljeće dočekati na čelnoj poziciji županijskog osječkog-baranjskog prvoligaškog nogometnog saziva. Neovisno o ostvarenim (ne)učincima u susretima 15. kola, taj će kvartet i u nastavku prvenstva biti najozbiljniji konkurent za iskorak u viši rang jer je konkurencija nešto zaostala, i to ne slučajno. Uoči vikenda najbliži prvom mjestu bio je FEŠK, koji nije propustio tu prigodu jer je iz Feričanaca popovački Hajduk otišao praznih ruku, ostavivši domaćinu zadovoljstvo zimovanja na vrhu. Do lidera su se ponovno smjestili Belomanastirci donijevši vrijedne i znakovite bodove iz Ladimirevaca, tako demonstriravši da su u konačnici spremni prvi proći ciljem. Slično kao Jedinstvo, koje je od vodećih imalo najlakšu zadaću jer je u Donjem Miholjcu gostovao "fenjeraš" iz Radikovaca, koji je i u 15. susretu u višoj konkurenciji ostao praznih ruku. Iznad Bratstva se smjestio tek nešto bolji tandem sučeljen u Piškorevcima, gdje u derbiju začelja nije bilo pobjednika nakon što su domaći Ratar i osječki Metalac zabili po dva pogotka. Nema, međutim, razloga za likovanje u tim taborima jer ih očekuje neizvjesno proljeće, koje, pak, u taborima novaka iz Vardarca i Donje Motičine neće biti stresno. Ti su sastavi u posljednjoj rundi remizirali i potvrdili visoke tablične statuse, s tim što su Vardarčani to načinili kod kuće u srazu s Viljevom, koje je stoga s drugog mjesta palo na četvrto, a Donjomotičani su zadržali sedmo donijevši bod iz Marijanaca, gdje stanuje solidni Hajduk. Inače odličan prvi dio prvenstva istodobno si je pokvario Radnik dopustivši Torpedu odnošenje kompletnog plijena iz Josipovca, čime si je kuševački prošlosezonski četvrtoligaš uljepšao zimske praznike. Slično kao što će biti u Josipovcu Punitovačkom, odakle su neuvjerljivi Đurđenovčani otišli "petardirani", a tim punim uspjehom Omladinac dospio u gornji tablični dom. D.L.



Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 15. KOLA
Ratar (Piškorevci) - Metalac (Osijek) 2:2, Omladinac (Josipovac Punitovački) - Đurđenovac 5:1, Hajduk (Marijanci) - Motičina (Donja Motičina) 2:2, Slavonac (Ladimirevci) - Baranja Belje (Beli Manastir) 1:3, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Bratstvo (Radikovci) 3:0, Radnik (Josipovac) - Torpedo (Kuševac) 3:4, FEŠK (Feričanci) - Hajduk (Popovac) 3:1 i Vardarac - Viljevo 1:1

U 16. kolu, na proljeće sljedeće godine, parovi su: FEŠK - Metalac, Ratar - Omladinac, Torpedo - Hajduk (P), Vardarac - Motičina, Đurđenovac - Viljevo, Hajduk (M) - Baranja Belje, Slavonac - Bratstvo i Jedinstvo - Radnik.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku