Novosti
PRAVA DJETETA

Nagrada Dokkici i Vukovarskim leptirićima
Objavljeno 29. studenog, 2021.
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uručene su tri nagrade za promicanje prava djeteta u 2021., u obliku posebnog priznanja i novčanog iznosa od oko 7000 kuna.

Nagrađeni su fonetičarka-rehabilitatorica djece oboljele o autizma i djece s teškoćama u komunikaciji Matea Hotujac Dreven iz Karlovca, osnivačice udruge "Vukovarski leptirići" i djelatnice osječkog Dječjeg kreativnog centra "Dokkica". Nagrade je uručila državna tajnica Margareta Mađerić istaknuvši da su ove dvije godine obilježene pandemijom COVID-a, koja je rezultirala i krizom prava djeteta. "Pandemijom su pogođena najviše djeca. Na nama odraslima je velika odgovornost i obaveza - promovirati i štititi prava djece te ih uključiti u odlučivanje o njihovim pravima", rekla je. Drugu nagradu dobile su majke djece s teškoćama u razvoju koje su osnovale udrugu "Vukovarski leptirići" da bi djeci s teškoćama omogućile programe rehabilitacije. Začetnica udruge je Viktorija Matin, majka dječaka koji boluje od teškog oblika cerebralne paralize i epilepsije.

Dobitnice treće nagrade su djelatnice osječkog centra "Dokkica", koje su uložile znatan trud u zaštitu i promicanje prava djeteta, između ostaloga, organizirale online radionice savjetovanja za djecu i roditelje i programe jačanja roditeljstva. H
Možda ste propustili...