Osijek
OTVORENO KLIZALIŠTE

Na led u jednoj smjeni može do stotinu klizača
Objavljeno 30. studenog, 2021.
COVID potvrde nisu obvezne, no zaštitne maske jesu * Uz okrepu i glazbu tu je i fotospot

Na zadovoljstvo svih ljubitelja klizanja, osječki Sokol u ponedjeljak je otvorio svoja vrata posjetiteljima. Radnim je danom šest smjena, a za vikend i osam, i bit će to prilika da svi koji žele ondje provedu ugodno vrijeme uz okrepu, glazbu i druženje, ali i pomak u uređenju, a to su fotospotovi, gdje će se moći fotografirati svi koji dođu.Valja istaknuti i gastroiznenađenje, o kojem će, doznajemo, tek biti riječi.- Za razliku od prošle godine, kad je u smjeni zbog epidemioloških mjera bilo dopušteno 25, sad može biti stotinu klizača, a popuste li mjere, možda će ih biti dopušten i veći broj. Krenuli smo s klizanjem, što će ovisiti o vremenskim uvjetima, koji su za sada dobri. Naime, sve dok je do 6 Celzijevih stupnjeva, klizalište je moguće održavati, no kad je 10, pa i 12, stupnjeva, održavanje nije moguće – objašnjava voditeljica poslovanja Sokol centra, Ivana Maltašić, dodajući da za klizanje COVID potvrde nisu obvezne, no zaštitne maske jesu.

Predrezervacije, kaže nadalje, nisu moguće, pa Maltašić poziva sve ljubitelje klizanja da dođu u ono, uvjetno rečeno, manje atraktivno vrijeme, i to već od 12.40, kad počinje prva smjena. Uz to što će zbog manjeg broja ljudi imati više mjesta, kaže naša sugovornica, dobro će se i zabaviti na čak 1500 četvornih metara klizališta, koje je najveće klizalište sve do Zagreba.

Iako klizati najviše dolaze djeca i mladi, ostaje pitanje Škole klizanja, koja je u programu Dječjeg vrtića Osijek.

- Plan je da i oni krenu na klizanje, a u Školskom sportskom savezu Osijek rade na realizaciji. Velik broj djece koji prođe osnovnu obuku klizača dobije trajno znanje i lijepo kliže, pa bi nam bilo drago da ih dočekamo i ove godine - rekla je Maltašić, pozvavši sve ljubitelje klizanja da dođu na Sokol.Marija Mihelić
CIJENE ULAZNICA I RASPORED SMJENA
Blagajna se otvara 30 minuta prije početka prve smjene, a ona je radnim danima od 12.40. Smjene traju sat vremena i počinju u 14.20, 16, 17.40, 19.20 i 21 sat radnim danima, odnosno od 9.20, 11, 12.40, 14.20, 16, 15.40, 19.20 i 21 sat subotom i nedjeljom. Cijena ulaznice je 20 kuna, a najam klizaljki stoji dodatnih 15 kuna. Oštrenje klizaljki koje donesu građani naplaćuje se 30 kuna. Za najmlađe tu su i “pingvini” po cijeni od 25 kuna. “Sve informacije o mogućim izmjenama bit će na našoj web-stranici, na FB stranici i Instagramu, a uskoro će biti omogućen i telefonski poziv”, kaže Maltašić.

Možda ste propustili...

1. HRVATSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Važno je rano otkrivanje bolesti

2. DANI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA

Košarka i matematika - savršen spoj

Najčitanije iz rubrike