Osijek
NAGRADE

Simply the best Jasna Horvat
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Prof. dr. sc. Jasna Horvat s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, teoretičarka kulture i hrvatska književnica, primila je prošli tjedan nagradu Simply the best. U objašnjenju se navodi kako je prof. Horvat nagrađena za dugogodišnji inventivan rad duboko utkan u hrvatsku putopisnu književnosti kroz koju je predstavljanjem baštinskih sadržaja kreativno povezala prošlost i sadašnjost te svojim romanima povezala Hrvatsku s globalnom zajednicom putem arhetipskih likova poput Marka Pola i Nikole Tesle. Time je ujedno dala i značajan doprinos promociji Hrvatske kao turistički zanimljive i sadržajne destinacije.

U okviru poslovno-turističke burze PUT, koja je u Selcu okupila više od 170 sudionika iz pet država, na prigodnoj svečanosti u hotelu Katarina dodijeljene su godišnje nagrade, njih 79, Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia, i to za 2020. i 2021.

"Nagrada Simply the best potvrda je teorije kako je književnost ključ brendiranja primjenjiv u turizmu i svim gospodarskim djelatnostima. Riječ je o nagradi turističke struke koja mi je upućena kao osobi godine koja je književnim tekstovima pridonijela inovacijama u turizmu. Takvo određenje pojašnjava dobrim dijelom i razloge zbog kojih se moji književni tekstovi razlikuju od većine drugih. Počašćena sam razumijevanjem koje mi je nagradom Simply the best uputila turističa struka. Naljepnica Simply the best nalazi se na engleskoj inačici romana Vilijun koji je upravo objavljen u izdanju Naklade Ljevak. Njegova je misija predstavljati Hrvatsku na Putu svile i prikazati nas ravnopravnima, jedinstvenima i prestižnima među brojnim zemljama na tome putu. U nominaciji za nagradu važno su mjesto imali roman Bizarij, Atanor i Osvojski te poeme Ars Meandrum i Ars Eugenium kojima brendiram grad Osijek u grad zagrljaj, grad meandar i grad koji OSvaja. Nagrada Simply the best tako pripada i gradu Osijeku kao mom cjeloživotnom nadahnuću te je ponosno dijelim s njim upravo na njegov rođendan", istaknula je za Glas Slavonije prof. Horvat. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike