Regija
POKAZATELJ GOSPODARSKOG RAZVOJA

U županiji 21.750 zaposlenih, najviše nakon 2012. godine
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Prema statističkim podatcima HZMO-a, broj zaposlenih rastao je i u posljednje dvije godine, u vrijeme epidemije

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na području Virovitičko-podravske županije broj osiguranika, odnosno broj zaposlenih, s 30. rujna 2021. bio je 21.750. To je najveći broj zaposlenih osoba koje uplaćuju mirovinsko osiguranje od rujna 2012. godine, kada ih je u statistici HZMO-a bilo 20.678. Dakle, danas ih je 1072 više nego tada. U odnosu prema istom razdoblju prošle godine, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 450 osiguranika više (30. rujna 2020. bilo ih je 21.300), ali više i od "nepandemijske" 2019., kada su na području županije bila 21.492 osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.- Nisu ovo slučajni podatci. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo brojnih velikih i značajnih ulaganja na području Virovitičko-podravske županije, otvaranja mnogobrojnih novih tvrtki, obrta, novih poljoprivrednih gospodarstava, novih radnih mjesta. Prema statističkim podatcima HZMO-a, broj zaposlenih na području županije rastao je i u posljednje dvije godine, u vrijeme epidemije koronavirusa, čime su se odličnim pokazale potporne mjere hrvatske Vlade, kojima se sa svojim potporama pridružila i Virovitičko-podravska županija. Rast broja zaposlenih očekujem i u budućnosti jer se područje naše županije sve više prepoznaje kao mjesto pozitivne poduzetničke klime u ovom dijelu Hrvatske – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović te dodao:

- Izravnim mjerama usmjerenim na ciljane strukture gospodarskih sektora Virovitičko-podravska županija nastoji potaknuti brži razvitak malog i srednjeg poduzetništva radi novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti gospodarstva i gospodarskog rasta u cjelini. U tome se velikim dijelom naglasak stavlja na poduzetnike kao nositelje i pokretače gospodarskih kretanja, kako bi oni pod povoljnijim izvorima financiranja pronašli partnera u realizaciji svojih poslovnih težnji te jednako tako uz podjelu odgovornosti za učinkovitu provedbu svojih djelatnih aktivnosti kojima pridonose razvoju gospodarstva uz pomoć tijela i institucija koje preuzimaju dio rizika u poticanju razvoja kako bi zajednički stvarali kvalitetne prilike u okviru kojih je moguće razvijati konkurentno gospodarstvo.
Igor Andrović

župan

Odličnim su se pokazale potporne mjere Vlade, kojima se sa svojim potporama pridružila i Županija. Rast broja zaposlenih očekujem i u budućnosti jer se područje naše županije sve više prepoznaje kao mjesto pozitivne poduzetničke klime

Možda ste propustili...

DOBILI PET NOVIH DARIVATELJA

Jure Hodak 105. put darovao krv

NAJVEĆI GRADSKI PROJEKT RAZVIJA SE PREMA ZACRTANOM PLANU

Radovi na Jezeru u punom su jeku

BESPLATNI PRIKLJUČAK SVAKOM KUĆANSTVU

Brzi internet u osam općina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVČANI SU ZADOVOLJNI

Rođeno 19 beba više nego
u 2020., jedan mali razred

2

NA VINKOVO DAN OPĆINE TRNAVA I TRADICIJA U VINOGRADIMA

Blagoslov vinograda Nadbiskupije

3

OGRANAK MATICE HRVATSKE U VINKOVCIMA

Predstavljena knjiga ''Kad sam ja bio đeca''