Regija
POKAZATELJ GOSPODARSKOG RAZVOJA

U županiji 21.750 zaposlenih, najviše nakon 2012. godine
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Prema statističkim podatcima HZMO-a, broj zaposlenih rastao je i u posljednje dvije godine, u vrijeme epidemije

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na području Virovitičko-podravske županije broj osiguranika, odnosno broj zaposlenih, s 30. rujna 2021. bio je 21.750. To je najveći broj zaposlenih osoba koje uplaćuju mirovinsko osiguranje od rujna 2012. godine, kada ih je u statistici HZMO-a bilo 20.678. Dakle, danas ih je 1072 više nego tada. U odnosu prema istom razdoblju prošle godine, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 450 osiguranika više (30. rujna 2020. bilo ih je 21.300), ali više i od "nepandemijske" 2019., kada su na području županije bila 21.492 osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.



- Nisu ovo slučajni podatci. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo brojnih velikih i značajnih ulaganja na području Virovitičko-podravske županije, otvaranja mnogobrojnih novih tvrtki, obrta, novih poljoprivrednih gospodarstava, novih radnih mjesta. Prema statističkim podatcima HZMO-a, broj zaposlenih na području županije rastao je i u posljednje dvije godine, u vrijeme epidemije koronavirusa, čime su se odličnim pokazale potporne mjere hrvatske Vlade, kojima se sa svojim potporama pridružila i Virovitičko-podravska županija. Rast broja zaposlenih očekujem i u budućnosti jer se područje naše županije sve više prepoznaje kao mjesto pozitivne poduzetničke klime u ovom dijelu Hrvatske – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović te dodao:

- Izravnim mjerama usmjerenim na ciljane strukture gospodarskih sektora Virovitičko-podravska županija nastoji potaknuti brži razvitak malog i srednjeg poduzetništva radi novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti gospodarstva i gospodarskog rasta u cjelini. U tome se velikim dijelom naglasak stavlja na poduzetnike kao nositelje i pokretače gospodarskih kretanja, kako bi oni pod povoljnijim izvorima financiranja pronašli partnera u realizaciji svojih poslovnih težnji te jednako tako uz podjelu odgovornosti za učinkovitu provedbu svojih djelatnih aktivnosti kojima pridonose razvoju gospodarstva uz pomoć tijela i institucija koje preuzimaju dio rizika u poticanju razvoja kako bi zajednički stvarali kvalitetne prilike u okviru kojih je moguće razvijati konkurentno gospodarstvo.
Igor Andrović

župan

Odličnim su se pokazale potporne mjere Vlade, kojima se sa svojim potporama pridružila i Županija. Rast broja zaposlenih očekujem i u budućnosti jer se područje naše županije sve više prepoznaje kao mjesto pozitivne poduzetničke klime

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike