Regija
NA POTICAJ VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Ministarstvo poljoprivrede: 2022. natječaj za kupnju opreme za navodnjavanje
Objavljeno 30. studenog, 2021.
Gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Emisija za selo i poljoprivredu", ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je otvaranje natječaja kojim će se moći nabavljati oprema za navodnjavanje. Natječaj će biti raspisan sljedeće godine, a riječ je o operaciji 4.1.1.

- Ministarstvo poljoprivrede nastoji svojim radnjama pomoći poljoprivrednicima. Prvi put imat ćemo operaciju koja će se odnositi isključivo na nabavu opreme za navodnjavanje. Ideja je potekla od određenih županija, ponajprije od Virovitičko-podravske. Pomoći ćemo poljoprivrednicima kroz tu operaciju. Nama sustavi navodnjavanja koriste, ako se stvarno koriste, kako bi se smanjila šteta od klimatskih promjena, ali i kako bi se povećali prinosi. Uostalom, Ministarstvo poljoprivrede i inzistira na povećanju korištenja sustava navodnjavanja – kazala je ministrica Vučković.

Na području Virovitičko-podravske županije izgrađena su i u funkciji su tri sustava navodnjavanja: Kapinci – Vaška, Novi Gradac – Detkovac i Đolta.

- Znamo da smo kao županija jedan od hrvatskih lidera po ulaganju u sustave navodnjavanja, ali kako bi ti sustavi bili u još većoj funkciji, potrebno je našim poljoprivrednicima koji su u obuhvatu sustava navodnjavanja pomoći kupiti opremu da bi se ti sustavi, koji su se ove godine počeli sve više koristiti, sve više koristili i ubuduće. U ovoj sušnoj godini posebno se pokazalo koliko znači sustav navodnjavanja i koliko on povećava konkurentnost svakog poljoprivrednika – naglasio je župan Igor Andrović.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana