Regija
AMOROVA ŽLICA - ZA DRUŠTVO JEDNAKOSTI

Josip Miter u finalu gastronatjecanja
Objavljeno 29. studenog, 2021.
SLATINA - U dvorani sv. Franje Župe i svetišta sv. Antuna Padovanskog, na Svetom Duhu u Zagrebu održano je polufinale prvog nacionalnog gastronatjecanja za osobe s invaliditetom, starije od 17 godina, pod nazivom "Amorova žlica - za društvo jednakosti". U petoj grupi polufinalista bili su i članovi slatinske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Josip Miter i Senka Jung. U inkluziji s profesionalnim chefovima polufinalisti su pred članovima stručnog žirija i svim uzvanicima pripremili nedjeljni ručak od tri slijeda jela i pića iznenađenja.

Josip se natjecao u kategoriji spravljanja koktela, Senka u kategoriji kuhanja jela, a sve zajedno poslužili su korisnicima Pučke kuhinje "Sv. Duh" i članovima žirija, među kojima su chef godine 2019. Tvrtko Šakota te HRT-ovi voditelji Ivana Vilović i Branimir Farkaš. Iz udruge Vretenac natjecanju su nazočile i predsjednica Patricija Karaman, tajnica Ivana Sabolić i volonterka Helena Gerenčir. Rezultati polufinalnih natjecanja, odnosno imena sudionika koji su se plasirali u finalno natjecanje, objavljeni su na Facebook stranici Centra UNUO u nedjelju (28. studenoga), u 19 sati, a završno natjecanje održat će se u nedjelju, 5. prosinca, u Zagrebu. Senka Jung nije se našla među osam natjecatelja koji će nastupiti u finalu u kategoriji kuhanja, a Josip Miter plasirao se na finalno natjecanje u kategoriji barmena s još dvoje natjecatelja. Jedan plasman u polufinale i jedan u finale državnog natjecanja više je nego izvrstan uspjeh slatinskih ‘vretenaca‘.

"Amorova žlica - za društvo jednakosti" projekt je Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) uz potporu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Cilj je projekta prezentacija i približavanje sposobnosti osoba s invaliditetom građanstvu i mogućim budućim poslodavcima. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike