Novosti
KORONAVIRUS I DALJE ODNOSI BROJNE ŽIVOTE

U OBŽ-u tijekom vikenda 15 umrlih, među njima i dijete
Objavljeno 29. studenog, 2021.

U Hrvatskoj je u 24 sata zabilježeno 3339 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od 9010 testiranih te je broj aktivnih slučajeva bio ukupno 34.326, a umrle su 64 osobe, priopćio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Od ukupnog broja oboljelih, na bolničkom je liječenju 2538 pacijenata, od toga je na respiratoru 330. Od 25. veljače prošle godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do 28. studenoga ukupno je zabilježeno 603.316 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 10.759 preminulo. Cijepljenje je završeno za 57,01 posto odraslog stanovništva.



U Osječko-baranjskoj županiji je tijekom vikenda s COVID-om ili od njega preminulo čak 15 osoba. O pet umrlih Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je u subotu, a o još deset u nedjelju. Nedjelja, 28. studenoga, tako je imala rekordan broj preminulih u jednom danu u Osječko-baranjskoj županiji.

Među preminulima u subotu je bilo i dvogodišnje dijete te osobe u dobi od 67, 86, 87 i 90 godina. "U KBC-u Osijek preminulo je visoko neurorizično dvogodišnje dijete s brojnim komorbiditetima, a koje se od rođenja multidisciplinarno prati i habilitira zbog posljedica nedonošenosti. Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije COVID-om u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom. Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, nakon 13 dana liječenja dijete je, nažalost, preminulo", stoji u priopćenju KBC-a Osijek.

Prema nedjeljnim podatcima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, obrađeno je 529 uzoraka od kojih je 189 pokazalo pozitivan rezultat na koronavirus. Nažalost, preminulo je još deset osoba u dobi od 64 do 89 godina, i to četiri iz Osijeka, dvoje iz Đakova i po jedna iz Čepina, Čeminca, Jagodnjaka i Petrijevaca. Na bolničkom liječenju su 153 osobe, i to u osječkom KBC-u 112 te 41 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Zbog pojačanih tegoba 30 pacijenata smješteno je u Respiracijskom centru. Trenutačno se 1169 osoba u ovoj županiji nalazi u samoizolaciji. I.Alilović/T.Prusina
KBC: Unatoč svoj

terapiji i mjerama održavanja života, nakon 13 dana liječenja dijete je preminulo

Možda ste propustili...