Sport
DAVIS CUP

Unatoč Čilićevoj blamaži, Hrvatska je u četvrtfinalu
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Marin Čilić ponovno je doživio nemogući poraz, protiv malo poznatog Mađara imao 4:1 u trećem setu, ali nije bilo dovoljno


Hrvatska teniska reprezentacija izborila je četvrtfinale Davis Cupa. Nakon trijumfa nad Australijom, u drugom dvoboju torinske skupine naši su tenisači pobijedili Mađarsku sa 2:1 i danas (ponedjeljak) od 16 sati protiv domaćina Italije traže prolazak u poluzavršnicu momčadskog teniskog nadmetanja. Nedjelja je bio dan sjajnih poena, preokreta i poraza iz serije "to može samo Marin Čilić".



Počelo je idealno za Hrvatsku, Nino Serdarušić u debiju za reprezentaciju pobijedio je Fabiana Marozsana sa 6:4, 6:4, a onda je na scenu stupio Čilić. Očekivala se laka pobjeda prvog hrvatskog reketa, ipak, s druge strane bio je 282. tenisač svijeta, malo poznati 22-godišnji Mađar Zsombor Piros. Nakon manjih problema u drugom setu, polovinom odlučujuće igre činilo se da će Marin osigurati hrvatskoj drugi, pobjednički bod, ipak, imao je vodstvo od 4:1 u trećem setu. Mađar se činio slomljen, a zapravo tek tada je počela drama. Piros je nizao gemove i vraćao se iz zaostatka da bi na kraju slavio sa 4:6, 7:5, 6:4. Unatoč tom Čilićevu porazu, Hrvatska je već tada vizirala put u četvrtzavršnicu.

- Sad je nekako miks emocija, prošli smo u četvrtfinale, što smo žarko željeli prije početka turnira, ali moj poraz od Pirosa zaista je neočekivan. Dečko se borio do kraja, odigrao dosta dobar meč, dosta dobar nivo. Imao sam šansi u trećem setu, jedan break, na kraju sam ostao malo kratak, ali što je tu je. Sad nas očekuje okršaj protiv Talijana, moramo se dobro odmoriti, rekuperirati i idemo na puni pogon protiv njih - kazao je Čilić nakon nemogućeg poraza, svog prvog u singlu u Davis Cupu još od 2018. godine.

Nakon ukupnih 1-1 posao je riješio najbolji svjetski par Nikola Mektić/Mate Pavić. Naša kombinacija svladala je mađarski par Fabian Marozsan/Peter Nagy sa 7:6 (6), 6:2 za sat i pol igre za konačnu pobjedu Hrvatske od 2-1. Susret parova bio je lišen svakakve rezultatske važnosti, Pavić i Mektić apsolutno su dominirali, prvi set su dobili u tie-breaku, a u drugom se ključan pokazao break kod 2:1.

Nakon nove pobjede kapetan momčadi Vedran Martić pohvalio je Nina Serdarušića za debi, ali i rekao da još nije odlučio hoće li uz Čilića u singlu protiv Talijana igrati on ili Borna Gojo.

- U tim je ušao Nino Serdarušić, jako sam sretan da je opravdao povjerenje i dobio svoj meč i nakon toga je bilo jasno da smo prvi u grupi, pa nije bilo lako igrati ni Marini ni Paviću i Mektiću. Talijani imaju odlične singl-igrače i dobar par, bit će to zanimljiv meč, a još ću vidjeti tko će na teren - kazao je Martić.




Ivana Liović
POLUFINALE SE TRAŽI PROTIV DOMAĆINA
Talijani nisu lak suparnik u četvrtfinalu. Osim što su kvalitetni, uz to su i domaćini završnog turnira u Torinu.

- Oni su pokazali proteklih nekoliko godina da su se izdigli u muškom tenisu, imaju najviše tenisača u prvih 100, sad u momčadi nema Berrettinija, ali tu su Sonego, Sinner, Fognini... Fantastična su ekipa, igraju na domaćem terenu, euforični talijanski navijači bit će njihova prednost, sigurno će biti težak meč, ali imamo i mi svoje snage i adute. Nino je odigrao fantastičan meč na debiju, svaka mu čast za pobjedu, odigrao je fenomenalno. Protiv Italije moramo svi biti pravi - kazao je Marin Čilić, koji pod hitno treba zaboraviti na ono što se događalo protiv Pirosa i okrenuti se četvrtfinalnom izazovu.

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike