Osijek
POMOĆ ANTUNOVČANIMA

Općina sufinancira troškove analize tla
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Poljoprivreda je jedna od grana gospodarstva koje Općina Antunovac želi poticati, a u skladu s tom smjernicom izradila je opsežan znanstveno potkrijepljen dokument u kojem je inventarizirala sve okolišne i prirodne resurse s ciljem razvoja općine. Time se, kaže načelnik Davor Tubanjski, potvrđuje da se je toj grani pristupilo s punom ozbiljnošću.

No i drugi koraci usmjereni su na pomoć poljoprivrednicima, pa tako Lanac zdrave hrane d.o.o. u suradnji s Centrom primijenjenih bioznanosti pruža potporu poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Antunovac u 2021. godini za troškove analiza u okviru obvezne kontrole plodnosti tla u svrhu optimizacije gnojidbe.

Kako se navodi, rezultati analiza tla osnova su optimizacije gnojidbe, a Centar primijenjenih bioznanosti poljoprivrednim proizvođačima nudi kompletnu uslugu, od pravilnog uzorkovanja tla na terenu do savjeta i planova za gnojidbu na temelju analize i ispitnog izvješća Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Naime, za sve poljoprivredne površine upisane u Arkod, od jednog hektara ili veće, postoji zakonska obveza analize tla svake četiri godine. Također, dobivena izvješća o analizi tla mogu se koristiti i za potrebe ispunjavanja uvjeta propisanih mjerama Programa ruralnog razvoja.

Općina Antunovac nudi potporu poljoprivrednim proizvođačima sufinancirajući troškove analize tla u iznosu od 50 posto. Zainteresirani poljoprivrednici mogu se za informacije javiti na sljedeće kontakte: Vinko Božić, 091 9540404 i vbozic@fazos.hrte te Marina Maričić, 098 692054 i mmaricic@fazos.hr.D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana