Regija
ŠEST MJESECI NAKON PROMJENE VLASTI

Kadrovska križaljka u Županji je posložena
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Dugogodišnje direktore i ravnatelje gradskih tvrtki i ustanova zamijenili novi ljudi, bez promjena u Čistoći, Muzeju i JVP-u
ŽUPANJA



Šest mjeseci od lokalnih izbora, na kojima su se građani nakon 16 godina vladavine HDZ-a odlučili za promjene, složena je kadrovska križaljka u Županji.



Povjerenje za vođenje grada Županjci su u svibnju pružili gradonačelniku Damiru Juzbašiću i njegovoj nezavisnoj listi, koja je osigurala i većinu u Gradskom vijeću. Bilo je očekivano da će nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnik birati najbliže suradnike i jasno je da će za provedbu svega što je obećao u predizbornoj kampanji Juzbašiću trebati novi visokoobrazovani i stručni ljudi koji će biti spremni pratiti njegov ritam, ali i očekivanja građana, prema kojima ima odgovornost i obvezu.

Suradnici


Uz predsjednicu Gradskog vijeća, Irenu Kuprešak, najbliži mu je suradnik Petar Buljević, koji se odlučio profesionalno obnašati dužnost zamjenika gradonačelnika. Imenovani su novi nadzorni odbori, upravna vijeća, direktori i ravnatelji u gradskim tvrtkama i ustanovama, a bilo je promjena i u gradskoj upravi. Vršiteljicom dužnosti pročelnika gradske službe imenovana je Annemarie Balentović. Umjesto Branka Stojčića funkciju direktora Stanobiroa početkom srpnja preuzeo je Marko Adžamić. Stanobiro će se ovih dana pripojiti gradskoj tvrtki Čistoća Županja, što je bilo jedno od predizbornih obećanja novoizabranog gradonačelnika. Razlozi donošenja takve odluke su međusobna poslovna povezanost dvaju društava, racionalizacija poslovanja, smanjenje troškova, jačanje gospodarskog nastupa na tržištu, povećanje poslovne efikasnosti te koncentracija kapitala, tehnologije i radne snage. Na čelu Čistoće ostaje dosadašnji direktor Ante Klanac, a Adžamić će biti voditelj djelatnosti Stanobiroa u okviru društva preuzimatelja.

Jezičac na vagi


I Komunalac ima novog direktora - Darka Lorgera, koji je na čelnom mjestu te gradske tvrtke zamijenio dugogodišnjeg direktora Iliju Lešića. Lorger je, podsjećamo, na lokalnim izborima bio nositelj Nezavisne liste - 30 %, osvojio je jedan vijećnički mandat i u Gradskom je vijeću osigurao većinu gradonačelniku Juzbašiću, čija je Nezavisna lista od ukupno 15 osvojila sedam mandata.

Na temelju javnog natječaja, na koji su pristigle dvije prijave, a jedna je bila valjana, direktorom Ureda TZ-a Županje imenovan je Kruno Šarić. U prošlom je mandatu obnašao dužnost županijskog pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju, a bio je i zamjenik bivšeg gradonačelnika Županje. Mjesto direktora TZ-a bilo je slobodno još od siječnja, nakon smrti Mirka Bačića - Dizne koji ju je vodio od osnutka, od 1998.

Vršiteljicom dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića "Maslačak" imenovana je dugogodišnja odgojiteljica i voditeljica programa predškole Andrea Andrašić-Raguž. Zamijenila je Tereziju Nemetz, koja je u pet mandata bila birana za ravnateljicu te predškolske ustanove. Na čelu Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera i dalje je ravnateljica Janja Juzbašić, kojoj mandat istječe za godinu dana.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Županje ostaje Vladimir Balentović.


Marija Lešić Omerović
tvrtka manje
STANOBIRO

SE PRIPAJA

ČISTOĆI

BORIS DEBAK DIREKTOR RADIJA ŽUPANJA
I Hrvatski radio Županja ima novog direktora - Borisa Debaka. Taj mladi Županjac, magistar kulturologije, na tom je mjestu naslijedio Miru Živković, a radno iskustvo u medijima stekao je u produkciji na Narodnom radiju. Dugogodišnji ravnatelj Gradske knjižnice Županja, profesor Jurica Buljan, odlazi u mirovinu, a Gradsko vijeće u srijedu će ravnateljicom imenovati Ivanu Nikolić. Slijedi promjena i na čelu Lokalne agencije za razvoj "Vjeverica", koju će umjesto Ružice Bičanić voditi Tomislav Čajko, a na mjesto direktora dolazi iz PBZ-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike