Osijek
INVESTICIJA GRADA OSIJEKA

Sigurnije uključivanje u promet i novo parkiralište ispred osnovne škole u Josipovcu
Objavljeno 29. studenog, 2021.

Nakon gotovo godinu dana od prvog traženja, nažalost, i nakon nekoliko prometnih nezgoda, riješeno je pitanje neuvjetnog parkinga i pristupa osnovnoj školi u Josipovcu. Ovu školu pohađa oko 250 učenika koje mahom roditelji automobilima dovoze u školu, a problema je bilo pri uključivanju u promet, izlaskom na glavnu cestu, posebice u danima slabije vidljivosti.



Investicijom Grada Osijeka u visini od 216 tisuća kuna, sada je uređeno novo parkiralište s 13 parkirnih mjesta i preglednijim izlaskom na glavnu prometnicu.

- Prije točno godinu dana održali smo ovdje konferenciju za novinare, gdje smo upozoravali na probleme vezane uz parking ispred ove škole, pretprošle godine je, nažalost, i jedno dijete nastradalo u prometnoj nesreći. Tada smo govorili da se mora pojačati sigurnost i da Grad Osijek mora ulagati u sve svoje dijelove grada, a ovaj je projekt bio nužan. Drago mi je da možemo reći da je parkiralište ispred škole gotovo. Olakšat će roditeljima i učenicima dolazak i odlazak iz škole, čime smo riješili problem sigurnosti djece koja idu školu - izjavio je gradonačelnik Ivan Radić, koji je u pratnji Jakova Mihaljevića, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, pogledao novi parking.

- Nakon više godina traženja, napokon je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Radićem omogućila parking ispred OŠ Josipovac. Parking je prije svega sagrađen radi sigurnosti mještana Josipovca, s time se ponosimo i zahvaljujemo gradonačelniku. Mnogo nam znači zbog sigurnosti naše djece i roditelja koji ih dovoze - rekao je Mihaljević.

U pratnji gradonačelnika bili su i Željko Kovačević i Milan Opačak, vijećnici Gradskog vijeća, obojica Josipovčani, pa je ovo bila prigoda da se najave i nove investicije u ovom prigradskom naselju. Tako će se proračunu za 2022. osigurati sredstva za energetsku obnovu osnovne škole, realizirat će se asfaltiranje Ulice Matije Gupca, a najavljeni su i drugi projekti od kružnog toka do gradnje parkirališta ispred crkve, kao i rješavanje oborinske odvodnje u naselju svetog Luke.

Naposljetku, ovo je bila i prigoda za obilazak opasnog pružnog prijelaza u Držislavovoj ulici, u Josipovcu, gdje će Hrvatske željeznice na inicijativu Grada Osijeka konačno postaviti brklju i osigurati siguran prijelaz preko pruge. Ovom prigodom Radiću i Mihaljeviću pridružio se i Mirko Ivković, predsjednik Vijeća susjednog Mjesnog odbora Višnjevac. D.Kuštro
Investicijom od 216.000 kuna uređeno je novo parkiralište s 13 parkirnih mjesta i preglednijim izlaskom

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana