Kultura
NOVA KNJIGA PAVLA PAVLIČIĆA

"Ljekovito blato" napeti je triler
Objavljeno 29. studenog, 2021.

Novi roman Pavla Pavličića "Ljekovito blato" napeti je triler kojim autor još uvijek uspijeva održati najviše mjesto među domaćim autorima ovoga žanra. Istražitelj amater Ivo Remetin, nakon brojnih avantura u romanima "Krvna veza", "Tri petka u travnju", "Crveno pile", "Zmijska serenada", "Tužni bogataš", "Salon za plakanje", "Štićena osoba" i drugima, i dalje je podjednako oštrouman i inteligentan detektiv koji to, zapravo, uopće nije, nego mu dugogodišnje novinarsko iskustvo pomaže u rješavanju zločina. Remetin, kao hrvatski Hercule Poirot, rješava još jedan zamršen slučaj i romanom "Ljekovito blato" nastavlja svoj uspješan niz napetih avantura, ovaj put izmještenih sa zagrebačkih ulica.



S dosad objavljenih više od 100 naslova - romana, knjiga, priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu - Pavao Pavličić (rođen 1946. godine u Vukovaru), najproduktivniji je hrvatski pisac. Posebno se istaknuo djelima kriminalističkog žanra, a prema podacima o posudbama knjiga u knjižnicama, ujedno je i najčitaniji domaći književnik. Bogat i raznolik opus ovog književnog znalca prepoznali su i u sedmoj umjetnosti te tako često koristili njegove romane za pisanje i razvoj brojnih scenarija. Osim u filmu, ljubitelji djela Pavla Pavličića mogli su uživati i u kazalištu, gdje se njegov dramski tekst "Kazališni život" 1981. godine našao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

U novom romanu, čak i kad se odluči otići na odmor i praviti društvo supruzi na terapijama u provincijskim toplicama, glavni junak Ivo Remetin neće moći izbjeći rješavanju čudnih zločina koji će se zaredati u samo naizgled idiličnom okruženju. Kad jednoga jutra u hotelskom bazenu bude pronađeno mrtvo tijelo jednoga gosta, Remetin će posumnjati da možda ipak nije riječ o slučajnoj smrti utapljanjem, nego da je netko žrtvi ‘pomogao’ da ode s ovoga svijeta. Remetinove će dvojbe biti ubrzo razriješene: u kratkom će se roku pojaviti još dva tijela, i on će morati vrlo brzo otkriti ubojicu kako se novi zločini ne bi zaredali… T.K.
Ivo Remetin, kao

hrvatski Hercule

Poirot, rješava još

jedan zamršen slučaj

Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike