Sport
ISPUSTILI "PLUS 11"

Vinkovčanima bod u Velikoj Gorici, mogu žaliti za drugim
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Ovaj vikend vinkovački klubovi su, u svojim prvenstvenim okršajima, doista priredili nesvakidašnje utakmice. Nakon što je Cibalia u subotu nadoknadila 3:0 protiv Solina i na kraju slavila 5:3, isti dan nešto kasnije, jedinstvenu utakmicu odigrali su rukometaši Spačve u Velikoj Gorici. S tom razlikom da je vinkovački rukometni Premijer ligaš doista od "gotovine uradio veresiju". Bod u Velikoj Gorici inače je dobar ulov, no s obzirom na tijek susreta, Vinkovčani itekako mogu žaliti. Nakon prvih 30 minuta gosti su imali šest pogodaka prednosti (12:18). U 43. minuti Vinkovčani su imali 11 pogodaka razlike. I uspjeli to prokockaati do kraja. Domaćin je od trenutka vodstva Spačve 29:18 uspio postići 16, a primio samo pet pogodaka i stigao do remija. Teško je objasniti što se to dogodilo s igrom gostiju u posljednjih 17 minuta. Drugi bod zapravo ispustili su pet sekundi prije kraja kada je kapetan Hrvoje Ceković postigao pogodak za konačnih 34:34. Ceković je kod Goričana postigao osam pogodaka, po sedam Lucian Bura i Juro Čakarić, a vratar Tomislav Sladoljev imao čak 17 obrana. Najveći broj njih upravo od 43 minute. Prije toga činilo se kao da ni nije došao na utakmicu. Kod Vinkovčana Borna Mažurana i Marko Vignjević postigli su po devet pogodaka, samo jedan manje "utrpao" je Marin Božičević. K.L.
Gorica *34 (12)

Spačva Vinkovci *34 (18)

VELIKA GORICA - Gradska sportsa dvorana. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba Štivica). Delegat: Tihomir Kasunić (Karlovac).

GORICA: Ceković 8(1), Turkalj, Laljek 7(1), Goričanec 2, Baković, Cikatić, Čakarić 7, Solariček, Jozepović, Sladoljev (16+1), Bura 7, Barišić, Tomašić, Gal 3.

SPAČVA: Ćirović, Maroš, B.Mažurana 9, Čičak 3, Božičević 8(1), Vignjević 9(2), Pašagić (9+1), F.Mažurana, B.Peštić 2, Kuže 1, Bolanča 2, N.Peštić i Rimac.

Sedmerci: Gorica 2/4, Spačva 3/4. Isključenja: Gorica 8 min., Spačva 10 min.

Najčitanije iz rubrike