Svijet
VIŠE ZEMALJA UVELO OGRANIČENJA ZA PUTOVANJA S JUGA AFRIKE

Varijanta omikron u Britaniji, Njemačkoj i Italiji
Objavljeno 28. studenog, 2021.

LONDON - Britanija, Njemačka i Italija otkrile su u subotu slučajeve nove varijante koronavirusa omikron, dok je više zemalja uvelo ograničenja za putovanja s juga Afrike.

Izrael je rekao da će zabraniti ulazak svim strancima u zemlju i ponovno uvesti protuterorističku tehnologiju za praćenje telefona kako bi spriječio širenje ove varijante.

Dva slučaja omikrona otkrivena u Britaniji povezana su s putovanjem u Južnu Afriku, rekao je britanski ministar zdravlja Sajid Javid.

Britanski premijer Boris Johnson objavio je mjere koje se odnose na stroža pravila testiranja za ljude koji stižu u zemlju i nošenje maski u nekim sredinama.

"Zahtijevat ćemo od svakoga tko uđe u Ujedinjeno Kraljevstvo da uradi PCR test do kraja drugog dana nakon dolaska i da se samoizolira dok ne dobije negativan rezultat", rekao je Johnson na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva njemačke pokrajine Bavarske također je objavilo dva potvrđena slučaja ove varijante. Dvije osobe ušle su u Njemačku preko zračne luke u Münchenu 24. studenog prije nego što je uvedena mjera prema Južnoj Africi i sada su u izolaciji, priopćilo je ministarstvo.

Nacionalni zdravstveni institut u Italiji priopćio je da je slučaj nove varijante otkriven u Milanu kod osobe koja je došla iz Mozambika.

Češke zdravstvene vlasti također su rekle da ispituju sumnjivi slučaj varijante kod osobe koja je boravila u Namibiji.

Varijanta je prvi put otkrivena u Južnoj Africi, a od tada je otkrivena i u Belgiji, Bocvani, Izraelu i Hong Kongu.

(Hina)

Možda ste propustili...

POVIJESNO SUĐENJE BIVŠEM PREDSJEDNIKU

Trump cijeli mjesec na sudu zbog podmićivanja

PRVI IRANSKI IZRAVNI NAPAD S NJEGOVA TERITORIJA NA IZRAEL U POVIJESTI

Izrael neutralizirao iranski napad dronovima, krstarećim i balističkim projektilima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana