Ekonomija
UKLJUČITE SE U AKCIJU POŠUMLJAVANJA HRVATSKE

Zasadi s HPB-om: 30 tisuća sadnica za 30 godina Hrvatske poštanske banke
Objavljeno 26. studenog, 2021.
Hrvatska poštanska banka ponosna je na svoj prvi projekt pošumljavanja za koji su građani i HPB zajedno osigurali 206 tisuća kuna; slijedi sadnja diljem Hrvatske koju spremno čekaju volonteri HPB-a

Kako javljaju iz Hrvatske poštanske banke  njihov prvi ekološko-volonterski projekt pošumljavanja Hrvatske „Zasadi s HPB-om“ rezultirao je velikim interesom građana te je od kolovoza do studenog 2021. prikupljen iznos od preko 60 tisuća kuna donacija na što su ponosni i zahvalni svima koji su sudjelovali u akciji. Hrvatska poštanska banka podržala je projekt ostatkom iznosa potrebnog za nabavu i sadnju 30 tisuća sadnica diljem Hrvatske, kako bi simbolično obilježila 30 godina svoga poslovanja.


Prva faza projekta završava u ponedjeljak, 29.  studenog 2021. do kad je moguće uplatiti donacije te pozivaju sve građane koji još nisu, da se uključe u njihovu akciju. Sredstva prikupljena na posebnom namjenskom računu u HPB-u pod brojem: HR9823900011599900005 bit će u cijelosti raspoređena za nabavku sadnica hrasta lužnjaka, primorskog i crnog bora te pinije, a račun zatvoren.

Tijekom prosinca 2021. i siječnja 2022. godine slijedi sadnja kojoj će, uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma, pomoći volonteri HPB-a. Time Banka promiče jačanje ekološke osviještenosti i kod svojih zaposlenika koji su u okviru korporativnog programa „Volontiramo za Hrvatsku“ ove godine već sudjelovali u akcijama očuvanja okoliša.


Sadit će se u sedam županija diljem Hrvatske uključujući kontinentalni i priobalni dio zemlje. Na područjima Dugo Selo, Osijek, Karlovac, Bjelovar i Nova Gradiška sadit će se sadnice hrasta lužnjaka u svrhu vraćanja staništa autohtonim i visoko vrijednim vrstama, u priobalnom dijelu zemlje na području Biograda gdje je došlo do devastacije kulture uzrokovane požarima sadit će se autohtone sadnice primorski bor i pinija, a u Istri, na području Buzeta sadnicama bora i hrasta sanirat će se i obnavljati šuma oštećena biotskim i abiotskim čimbenicima.


Iz HPB-a zahvaljuju svim klijentima i građanima koji su se svojim donacijama uključili u projekt pošumljavanja Hrvatske i tako pomogli u podizanju svjesnosti o važnosti naših šuma i njihova očuvanja za buduće generacije. PR

Možda ste propustili...

POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA DISTRIBUTIVNE CENTRE

Unaprijediti položaj voćara i povrćara

FED USKORO POVEĆAVA KAMATE

Cijene dionica u padu drugi tjedan zaredom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UVOĐENJE EURA: POSLODAVCI ĆE MORATI NADOGRADITI SUSTAVE

Dvojne cijene: Malo posla za
trgovce, veća zaštita za kupce

2

ENORMAN RAST CIJENA ENERGENATA

Sve veći poremećaji na globalnom tržištu hrane

3

NAJVIŠE SU RASLE DIONICE PREHRAMBENOG SEKTORA

Na domaćem tržištu kapitala trgovalo se s 44 dionice, pri čemu je cijena njih 19 porasla