Regija
ULAGANJE TVRTKE HF BELIŠĆE U VALPOVU

Gradit će proizvodni centar,
posao će naći 130 radnika
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Proizvodit će dijelove od nehrđajućeg čelika za prehrambenu industriju
VALPOVO



Tvrtka Harburg-Freudenberger Belišće u valpovačkoj Zoni malog gospodarstva uskoro namjerava graditi proizvodni centar za proizvodnju dijelova od nehrđajućeg čelika za prehrambenu industriju i za te potrebe namjerava kupiti još parcela. U svoj najnoviji projekt planiraju investirati oko 9,8 milijuna eura, a u proizvodnom centru radno će mjesto pronaći 130 radnika - stoji u pismu namjere koje je ta tvrtka nedavno uputila gradonačelniku Valpova Matku Šutalu i Gradskom vijeću, koje je te planove pozdravilo i podržalo.



Odlične vijesti za razvoj gospodarstva Valpova i Valpovštine vijećnicima je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća prezentirao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Marko Vuksanić. On je pojasnio da je u pismu namjere navedeno da se osnivanjem HF Food Tech, nove poslovne jedinice unutar HF Grupe, čija je članica i tvrtka Harburg-Freudenberger Belišće, stvorila potreba za novim proizvodnim centrom koji će proizvoditi dijelove od nehrđajućeg čelika. Proizvodni centar nalazit će se u valpovačkoj Zoni malog gospodarstva II, gdje tvrtka već ima jedan proizvodni pogon, no budući da će se ovim projektom u potpunosti iskoristiti sve slobodne površine u vlasništvu HF-a, potrebne su im i nove površine u neposrednoj blizini, površine gotovo 9000 četvornih metara. Plan je da se u sljedeće tri godine na tim parcelama sagrade nove proizvodne hale i pokrene proizvodnja nove poslovne jedinice unutar HF-a, čije će sve aktivnosti biti orijentirane isključivo na izvoz. Nakon gradnje prve faze proizvodnog centra, u koji će se uložiti 9,8 milijuna eura iz njihovih vlastitih sredstava, razvojem i proširenjem proizvodnje na novim je česticama u planu gradnja i novih hala s dodatnom investicijom od približno pet milijuna eura, najavio je u pismu namjere član Uprave HF-a Zoran Uranjek.

HFB je s 570 zaposlenih te konstantnim i kvalitetnim ulaganjima u proizvodne procese, suvremene tehnologije i ljudske potencijale posljednjih godina postao jedan od najznačajnijih gospodarskih subjekata u istočnoj Hrvatskoj i jedan od najvećih izvoznika u Hrvatskoj, ali i jedna od najuspješnijih članica HF Grupe. HFB direktnim zapošljavanjem, ali i preko kooperanata, pridonosi rastu zaposlenosti u regiji.

"Kako rezultati analize tržišta HF Grupe pokazuju da se u budućnosti očekuje rast potrošnje automobilskih guma, rast dosadašnjih glavnih kupaca te rast tržišta u Aziji i Južnoj Americi, takva predviđanja glavni su razlog daljnjim investicijama. Naime, samo u zadnjih deset godina kapitalna ulaganja iznose više od 40 milijuna eura u proširenje, modernizaciju, ali i zelenu energiju. Pomoću novih tehnologija stvorit će se uvjeti daljnjeg rasta, čime će uz tvrtku profitirati i gospodarstvo RH", poručili su iz HF-a Belišće.


Lidija Aničić
Kupci Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental
Podsjetimo, tvrtka Harburg-Freudenberger Belišće osnovana je 1998. godine, njezina je glavna djelatnost proizvodnja strojeva i uređaja za proizvodnju automobilskih i kamionskih guma, a glavni su proizvod tvrtke hidraulične preše za vulkanizaciju automobilskih i kamionskih guma. Od 2013. godine taj je osnovni predmet poslovanja proširen i u Valpovo na proizvodnju preša za ekstrakciju jestivog ulja iz žitarica. Glavni kupci te uspješne tvrtke renomirani su svjetski proizvođači guma kao Michelin, Pirelli, Goodyear ili Continental. Tvrtka je i višestruki dobitnik priznanja Zlatni ključ koje dodjeljuje Udruga hrvatskih izvoznika za najboljeg izvoznika na tržište SAD-a, NR Kine i Hong Konga, Brazila... Osim toga, višestruki je dobitnik nagrade Zlatna kuna koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora u Osijeku u kategoriji velikih trgovačkih društava, kao najuspješnije društvo u županiji te višestruki dobitnik Plakete Kristalna kugla kao najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih tvrtki za ostvarene rezultate poslovanja.



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike