Sport
DERBI SUPERLIGE ODBOJKAŠA

Idealna "generalka" prije puta u Grčku
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Pred osječkim je odbojkašima 12 iznimno zanimljivih dana. U tom kratkom razdoblju Mursa-Osijek odigrat će dva superligaška derbija i dvije utakmice šesnaestine finala challenge kupa protiv solunskog PAOK-a. Prije odlaska u Grčku slijedi jaka "generalka", u subotu u Gradski vrt (18 sati) u sklopu 8. kola stiže stari rival Ribola Kaštela. Bez sumnje, to će za momčad Marija Tepperta biti najteža kušnja u ovom dijelu sezone, a derbi se dočekuje s maksimalnim učinkom. Osječani su slavili u svih sedam prethodnih utakmica za bodove, a prošlog se vikenda u Sisku izborio plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Stoga je jasno da "mursaši" zrače optimizmom i uoči dolaska Kaštelana. S punim pravom, kada se pogleda "minuli rad".

- Planirali smo tempirati formu upravo za ovaj dio sezone, u kojem nas čekaju i najteži izazovi. Prethodne smo odradili bez većih problema, izgubili smo samo set u Varaždinu, a sve ostalo rješavali smo u tri seta. Voljeli bismo tako i u subotu navečer, ali znamo da nas čeka ipak najteža utakmica dosada. Ribola Kaštela dosada je izgubila samo od Mladosti, a imali smo prigodu pogledati još neke njihove utakmice u kojima su potvrdili kvalitetu. S obzirom na to da su dosta promijenili kadar, imam dojam da on još nije dovojno uigran, ali će sigurno biti opasan i motiviran u Gradskom vrtu. Čekali smo i dočekali najteže utamice, vjerujem da smo ih kadri odraditi na željeni način - smatra trener osječke momčadi.

Sat vremena poslije u Sl. Brodu Marsonia dočekuje Sisak, a ostali parovi su: Centrometal - Gorica, Zadar - Split i Rovinj - Rijeka. Ranije je odigran susret Kitro Varaždin - Mladost (0:3).

Slavonski dvojac odbojkašica imat će, za razliku od svojih kolegica, radnu nedjelju. U 18 sati Enna Vukovar dočekuje Veli Vrh i planira ostvariti sedmu uzastopnu pobjedu, s kojom bi se dodatno učvrstilo treće mjesto. Derbi počinje dva sata poslije u zagrebačkom SD-u Peščenica, gdje se sastaju četvrtoplasirani Dinamo i petoplasirani Osijek. Prije osam dana sraz tih ekipa u Gradskom vrtu u sklopu Kupa završen je pobjedom Zagrepčanki u tri seta, a odbojkašice s Drave potrudit će se da ovaj put na parketu bude zanimljvije. U 8. kolu još igraju parovi: Mladost - Karlovac, Brda - Rijeka CO i Dubrovnik - Kaštela. Već je odigran susret Marina Kaštela - Split (3.0). N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike