Sport
RUKOMETNA NATJECANJA

Između Logrona i Gorenja u Našice stiže Trogir
Objavljeno 27. studenog, 2021.
U Paket24 Premijer ligi za rukometaše ovaj vikend na rasporedu je 11. kolo. Rukometaši NEXE-a, nakon što su uspješno odradili 4. kolo EHF Euro kupa protiv španjolskog Logrona La Rioje, a uoči sljedeće europske etape, kada u utorak u Našicama gostuje velenjsko Gorenje, moraju odraditi i svoje domaće obveze. Pobjednički niz na domaćem tlu žele nastaviti i večeras kada u našičkoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava gostuje Trogir. Susret počinje u 19 sati, a osim zadržavanja pobjedničkog niza u "premijerki" želja je u našičkom taboru završiti susret i bez novih ozljeda. Trener NEXE-a Branko Tamše već ima dovoljno problema, na tribinama susrete NEXE-a u Europi i domaćem prvenstvu prati gotovo jedna cijela momčad pa bi nove ozljede izazvale nove probleme Tamšeu. U svakom slučaju, tko god danas nastupi za NEXE i s kojom minutažom, domaća momčad je apsolutni favorit i bilo bi veliko iznenađenje kada bi propustili bod(ove) Trogiru koji je u dosadašnjih deset kola ostvario tri pobjede, dva remija i pet poraza.

Trenutačno su na sličnom, nešto slabijem učinku od Trogirana, rukometaši Spačve Vinkovci. U Ligi A u deset odigranih susreta, također imaju tri pobjede, ali jedan remi i šest poraza. Ove sezone vinkovački Premijer ligaš igra po sistemu "jedan korak naprijed, dva natrag". Nove korake natrag učinili su prošle subote, kada su poraženi kod kuće od zagrebačke Dubrave, od momčadi koju su prije toga svladali na njihovu terenu. Spačvi slijedi gostovanje kod neugodne i vrlo dobre Gorice, koja je trenutačno na drugom mjestu, iza nedodirljivog i maksimalnog PPD-a Zagreb. Susret u Gorici počinje u 19 sati, a bit će ovo vjerojatno posljednja prigoda sastavu Josipa Mečića uhvatiti još priključak i ostaviti nade za plasman u Ligu za prvaka. K.Lacković
OSIJEK - METALAC ODGOĐENO ZBOG COVIDA
Susret 11. kola Prve hrvatske lige "Sjever" koji se trebao odigrati danas u dvorani Zrinjevac između Osijeka i Metalca odgođen je zbog situacije s COVID-19. Kako smo doznali, virus se pojavio u obje momčadi, ali je više pozitivnih igrača u gostujućoj momčadi, zbog čega su iz RK Metalac zatražili odgodu. Već je dogovoren novi termin, susret će biti odigran 18. prosinca. Ako ne dođe do novih odgoda, danas bi se trebali odigrati ostali susreti 11. kola. U Đakovu danas (19 sati) igra se susret slavonskih klubova. Gostuje trenutačno drugoplasirana Požega, koja ima isti broj bodova kao i Osijek (16), pa bi pobjedom preskočili regionalne rivale. Samo bod manje za vodećim slavonskim dvojcem su KTC i Novi Zagreb. Križevčani danas dočekuju Sisak, a Novi Zagreb je u nedjelju gost Vidoveca. Viro Virovitica danas (17 sati) dočekuje Prelog.

Možda ste propustili...

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike