Osijek
TRADICIONALNA ADVENTSKA IZLOŽBA UDRUGE UMIROVLJENIKA HPT-A OSIJEK

Umirovljenici Osijeka i Subotice izložili slike
Objavljeno 26. studenog, 2021.
Prostorije Udruge umirovljenika HPT Osijek u Ulici Franje Markovića 2 uvijek u ovo doba godine izgledaju posebno i odišu predblagdanskim ugođajem. Tako je ovaj put sve uređeno sa slikama i rukotvorinama članova Udruge umirovljenika HPT Osijek i njihovih prijatelja, a ovogodišnju je, 12. po redu, “Međunarodnu izložbu slika i rukotvorina” otvorila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković s predsjednikom udruge Božidarom Buhinom. U izloženim radovima građani mogu, pozivaju iz Udruge, uživati svakog dana od 9 do 12 sati, sve do nove godine. Otvorenju izložbe nazočili su i Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka. Željko Lončar, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za programe Europske unije, i Ivica Glavaš.

Dogradonačelnica Crnković, oduševljena izloženim predmetima i slikama, pozvala je također građane da dođu pogledati što rade umirovljenici.

- Ponosni smo na naše umirovljenike koji su napravili prekrasne božićne radove, slike i rukotvorine. Oni su i ovaj put pokazali kako se svojim radom i trudom uživa u ovo adventsko vrijeme. Mi kao Grad Osijek podupiremo rad udruga naših umirovljenika pošte i telekoma, pa je pokrovitelj ove prekrasne izložbe. Dio radova ove izložbe je od umirovljenika grada prijatelja Osijeka – Subotice, koji nažalost nisu bili u mogućnosti doći u Osijek zbog cjelokupne pandemijske situacije, ali smo im jako zahvalni na predivnim radovima koje su poslali u Osijek. Poručujem ujedno umirovljenicima da se i nadalje uspješno druže i da budu što kreativniji, jer time ne samo da sebe čine sretnim nego i sve nas - kazala je dogradonačelnica Crnković.D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike