Mozaik
53. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA U POŽEGI

11 igranih i sedam dokumentarnih filmova
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Hrvatski filmski savez i GFR Film video udruga Požega organiziraju 53. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi od 26. do 28. ovog mjeseca. Otvaranje je održano u dvorani požeškog gradskog kazališta, a cijeli program se može pratiti i online na poveznici https://revija.hfs.hr/. Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 157 filmova, a u program je uvršteno 11 igranih filmova i 7 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirana su i 3 eksperimentalna i 7 animiranih filmova. Filmovi su svima dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje za najbolje. Popis selektiranih filmova dostupan je na poveznici: https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program-2021/

Selekcijsku komisiju ove godine činili su filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 28. studenoga u Požegi, a moći će se pratiti i online.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova težnja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske. Revija je nacionalnog karaktera. Na Reviji sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. T.K.
Filmovi su svima dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje za najbolje

Možda ste propustili...

U POVODU 40 GODINA KARIJERE GORANA BARETA & MAJKI

18 hitova rock-velikana od sada i na dvostrukom vinilu

GRACIJA FILIPOVIĆ UVRŠTENA U EUROPEAN SHOOTING STARS

Jedva čekam Berlinale da vidim kako to sve izgleda

TRAM 11 SU 22 GODINE NAKON PROŠLOG IZDALI NOVI NOSAČ ZVUKA "JEDAN I JEDAN"

Prva je edicija novog albuma rasprodana već u pretprodaji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MULTIINSTRUMENTALISTICA OBJAVILA NOVI SINGL "GOST"

Lana S.: Na prepreke volim gledati kao na pouke, a ne greške

2

U SURADNJI S PLATFORMOM TIKTOK

BRIT Awards na TikToku
pokrenuo javno glasanje za
4 nove žanrovske kategorije

3

GRUPA THE FRAJLE IZDALA "POZDRAV IZ NOVOG SADA"

Novi album uoči osječkog koncerta