Sport
MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI"

Na ovogodišnjoj završnici Vinkovčani stižu na derbi kola u Kneževe Vinograde
Objavljeno 26. studenog, 2021.

U dva će dana i tri termina osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski nogometni četvrtoligaši igrati utakmice posljednjeg jesenskog kola. Kasniji subotnji od 15 sati ujedno će označiti početak derbija 17. etape u Kneževim Vinogradima gdje će drugoplasirani Borac ugostiti četvrti Dilj, koji je pao stepenicu nakon prošlonedjeljnog domaćeg poraza nakon kojeg Vinkovčani do proljeća ne mogu na vrh redoslijeda.



Čvršće će ostati u njemu uspiju li odnijeti kompletan plijen pokraj tamošnjih bazena na koji računa i domaćin čija bi momčad, uz potencijalno uvjerljiviju pobjedu, mogla prezimiti na vrhu redoslijeda. Za to će trebati pomoć Višnjevčana, koji su nedjeljni gosti vodećih Borinaca, koji, izvjesno, nemaju namjeru prepustiti čelo kolone, tako da će pristiglom sastavu trenera Antuna Labaka trebati puno umijeća kako bi pomogao drugoplasiranom Borcu, odnosno ponajprije sebi, za bolju proljetnu startnu poziciju. Odu li bodovi iz Jarmine, to bi, ipak, bilo iznenađujuće, a što bi se pozdravilo u konkurentskim taborima među koje se ubraja i valpovački. On će, međutim, morati rješavati osobni problem jer gostovanje u Otoku sigurno nije u rubrici lakših zato što je istoimeni domaćin iskazao kvalitetu parirati najboljima, pa tako i prošlosezonskom valpovačkom trećeligašu. Olimpija će dočekati proljeće na posljednjem mjestu neovisno o tome kako sutra završio susret protiv gostiju iz Cerne, koji mogu rasterećenije nastupiti u Osijeku. Njihov imenjak iz Livane prebacio je posljednji domaći susret s nedjeljnog na subotnje poslijepodne, ali što ne mijenja prijeku potrebu nogometaša Tomislava za zadržavanje plijena u kući po koji će s argumentima doći solidna Mladost. U Babinoj Gredi na programu je lokalni derbi na koji preksutra dolazi opušteni županjski Radnički u trenutku kada Šokadiji trebaju bodovi za mirniju zimsku stanku. I susjedu iz Bošnjaka oni bi trebali zbog identičnih razloga, a Zrinski će ih nastojati zadržati protiv bobotskog Borca, kojemu bi, pak, ostajanje neporaženim višestruko dobrodošlo. U nemirnim je vodama i HAŠK Sokol koji stoga polusezonu planira zaključiti domaćom pobjedom nad Radničkim iz Meca, kojemu, međutim, put u Stare Jankovce nije samo ugodan izlet. Na njega, vjerojatno, ne idu ni Komletinčani u baranjski Grabovac gdje istoimeni sastav želi pobjedom uljepšati oscilirajuću jesen.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Parovi 17. kola
Tomislav (L) - Mladost, HAŠK Sokol - Radnički (M), Olimpija - Tomislav (C) i Otok - Valpovka igraju sutra (subota) od 13 sati, u 15 počet će susret Borac (KV) - Dilj. Šokadija - Radnički (Ž), Zrinski - Borac (B), Grabovac - Slavonac i Borinci - Višnjevac igrat će u nedjelju s početkom u 13 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike