Regija
SUSRET U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

Branitelji kod biskupa Škvorčevića
Objavljeno 26. studenog, 2021.
POŽEGA - Tradicionalno, 13. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj i ove će godine biti 13. prosinca, u spomen na dan kad je 1991. godine oslobođen okupirani voćinski kraj, kad su srbočetnički okupatori do temelja razorili voćinsku župnu crkvu i iza sebe ostavili 47 beživotnih i masakriranih tijela nedužnih mještana.

U pripremi za 13. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj, požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević, primio je u Biskupskom domu u Požegi voditelje organizacije hodočašća, zamjenika načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenada Križića, predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a Matu Bubaša i rektora voćinskog svetišta Ivana Ereiza te druge voditelje i članove braniteljskih udruga s područja Požeške biskupije.

Nenad Križić i Mato Bubaš ukratko su u Dvorani bl. Alojzija Stepinca predstavili tijek organizacije i pripreme predstojećeg hodočašća, a biskup Škvorčević zahvalio je braniteljima za žrtvu koju su podnijeli za oslobođenje domovine.

– I ta vaša žrtva, kao i krv mnogih koji su položili život, nije besmislena, nego je uložena u dobro svih i stoga i Bog tu vašu žrtvu cijeni i blagosliva. Želim vam da budete hrabri na tom putu kao što ste bili hrabri u ono doba, da budete jedinstveni, složni, kao što ste bili onda. Vaša sloga u dobru silno je važna, ne protiv nekoga, nego za ono dobro što ste učinili, i za ono dobro što još očekuje od vas domovina - rekao je biskup Škvorčević. P.Ž.
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike